DEM Parti Kadın Meclisi, CHP ve DEVA Partisi'ni ziyaret etti

DEM Parti Kadın Meclisi, siyasi parti ziyaretleri kapsamında CHP ve DEVA Partisi kadın örgütleriyle bir araya geldi.

Kısa Dalga - DEM Parti Kadın Meclisi Sözcüsü Halide Türkoğlu ile Koordinasyon üyeleri Canan Çalağan ve Fatma Koçyiğit’ten oluşan heyet, ilk olarak CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Asu Kaya ve Kadın Kolları Genel Sekreteri Armağan Akyüz’ü ziyaret etti.

Görüşmede, kadınların siyasetteki temsili, eşitlik mücadelesi ve demokratik süreçlerde kadınların rolü üzerine değerlendirmelerde bulunuldu.

Heyet daha sonra DEVA Partisi Kadın Çalışmaları Başkanı Zeynep Sudan ve beraberindeki parti yöneticileriyle görüştü.

Her iki görüşmede de Barış ve Demokratik Toplum Süreci'nin kadınlar açısından taşıdığı önem vurgulandı. Siyasetin erkek egemen dilinden arındırılması, kadınların siyasette daha fazla yan yana gelmesi ve kadına yönelik şiddet ile cinsiyetçiliğe karşı ortak dayanışmanın güçlendirilmesi gerektiği ifade edildi.

Gündem Haberleri