DEM Parti heyeti Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek

Bahçeli'nin DEM Parti grubuyla tokalaşmasının ardından DEM Parti heyeti Edirne Cezaevi'nde olan Selahattin Demirtaş'ı ziyaret edecek.

KIsa Dalga - DEM Parti, Edirne Cezaevi'nde tutuklu bulunan eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı yarın ziyaret edecek.

Medyascope'tan Ferit Aslan'ın haberine göre, siyasette son dönemde 'çözüm süreci' tartışmaları yaşanırken, gözler DEM Parti ve Selahattin Demirtaş’a yöneldi. Eski HDP Eş Genel Başkanı Pervin Buldan, yarın Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret edecek.

Buldan’ın ziyaretinden ardından Demirtaş’ı DEM Parti Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ile Tülay Hatimoğulları’nın da ziyaret edeceği öğrenildi. Bu ziyaretlerin son yaşanan gelişmelerden sonra artması bekleniyor.

Ne olmuştu?

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, DEM Parti Eş Başkanı Tuncer Bakırhan’ın elini sıkmasının doğaçlama olmadığını belirterek, bu durumu “iyi niyetli tutum” olarak değerlendirdi. Eş Genel Başkan Tülay Hatimoğulları, Bahçeli’nin “Türkiye partisi olun” çağrısına, “DEM Parti zaten bir Türkiye partisi” karşılığını verdi.

AKP Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, bu tokalaşmayı, “ülkemizin demokrasi mücadelesi için önemli bir adım” olarak nitelendirerek, bu tür adımların artması gerektiğini vurguladı ve ekledi:

“Bahçeli’nin attığı adım, ülkemizin siyasi yapısında uzlaşma, diyalog çağrısının önemini olduğunu gösteriyor” dedi. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri