Deprem davalarını bilirkişi raporları yıkıyor

MCG Tower’da anne babasını kaybeden Süheyl Sümbültepe “Bilirkişi raporları fotokopi şeklinde hazırlanıyor. Zaman depremzedenin aleyhine işliyor” diyor.

Kısa Dalga - 6 Şubat depremlerinde yıkılan binalardan biri de İskenderun’daki MCG Tower’dı. Depremden 3 yıl önce yapılan bina, ortadan ikiye ayrılmış ve 14 kişi yaşamını yitirmişti. Son duruşmada Konya Teknik Üniversitesi tarafından hazırlanan bilirkişi raporuna yapılan itiraz üzerine, yeniden bilirkişi raporu hazırlanması istendi ve mahkeme tüm sanıkların zorla getirilmesine karar verdi. Üçüncü duruşma 11 Ekim’de İskenderun 3. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülecek.

BirGün'den Sibel Bahçetepe'nin haberine göre MCG Tower’da anne ve babasını kaybeden SUH.EYL olarak bilinen müzisyen Süheyl Sümbültepe, ‘‘Zaman depremzedenin aleyhine işliyor" dedi ve şöyle devam etti:

"Fotokopi şeklinde hazılanmış raporlar’ var. Konya Teknik Üniversitesi’nden gelen raporda sanki binanın yıkılmasının sebebi Allah’ın takdiri gibi gösterilmiş. Hem kamuoyu, hem mahkemeyi yanıltmaya yönelik bilgiler de içeriyor. Art niyetli hazırlanan raporlar bunlar. Mücadele ettiğimiz sadece müteahhitler değil. Deprem davaları çok daha yalnızlaştırılmış bir dönemde." (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri