Kısa Dalga - Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Türkiye gazetesine yaptığı açıklamada, Bakanlığın çalışmalarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Çocukların sosyal medya platformlarında günlük ortalama 3,5 saatten fazla vakit geçirdiğine dikkati çeken Göktaş, "Sosyal medya platformları, çocuklarda ekran ekonomisi oluşturarak uykuyu bozmakta, depresyon, kaygı ve konsantrasyon oranlarını yüzde 48 oranında düşürmekte" diye konuştu.
"Oyunlarla ilgili yeni bir yönetmelik çıkarılacak"
Özdemir Göktaş, sosyal medya platformlarında e-Devlet üzerinden girişi öngören, veri paylaşımı yapmayan daha kontrollü ve güvenli bir yönetmelik üzerine çalışmaların yürütüldüğünü söyledi.
Göktaş, şu ifadeleri kullandı:
"Dijital ayak izi konusunda yeterli farkındalığın olmaması büyük bir risk oluşturmakta. Ailelerin çocukların dijital kullanımıyla baş edemeyip devlet koruması talep ettiği durumlarla karşılaşabiliyoruz. Bu doğrultuda hem dijital okuryazarlığı öğretiyor hem de toplumsal farkındalık oluşturuyoruz.
Roblox ve Discord gibi platformlara yönelik mahkeme kararlarıyla erişim engelleri getirilmiş olup, oyunlarla ilgili yeni bir yönetmelik çıkarılması ve 15-18 yaş grubuna yönelik içeriklerin ayrıştırılması planlanıyor."