Erdoğan'dan muhalefete 'Vaniköy' tepkisi: Peşkeş çekiyorlar

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Üsküdar'daki kaçak villaya ilişkin olarak "İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar" dedi.

Kısa Dalga - Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, Kiler İplik Fabrikası önünde Bitlis kamu ve özel sektör yatırımları toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan, konuşmasında Üsküdar ilçesinde İstanbul Boğazı'nı gören noktadaki kaçak yapıya da değindi.

Erdoğan "İstanbul'un en nadide çevre hazinesini para babalarına peşkeş çekiyorlar. Göreve geldikleri belediyeleri 3 ayda hısım, akraba çiftliğine çevirdiler. Söz verdikleri halde binlerçe işçiyi kapı dışarı ettiler. Avrupa başkentlerinde keyif çatan bir elitizm çıktı. Kendi gelecekleri dışında hiçbir gündemleri yok. Yetkiyi milletten aldıkları halde hizmeti hapisteki teröristlere veriyorlar" dedi.

Ne olmuştu?

İstanbul Üsküdar'daki Vaniköy'de Adnan Oktar'a ait villanın yıkımı yapıldı. Bir Rus iş insanı tarafından satın alındığı iddia edilen arazideki inşaat Türkiye gündemine oturdu. AKP'li isimleri CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni (İBB) suçlamış, İBB konuyla ilgili yaptıklarını açıklamıştı.

Üsküdar Vaniköy'de Boğaziçi Öngörünüm Bölgesi'ndeki izinsiz yapılan inşaatla ilgili soruşturma başlatılmıştı..(Haber Merkezi)

Gündem Haberleri