Gülen sonrası ismi geçen 2 kişi

Gazeteci Ruşen Çakır, Fethullah Gülen'in ölümünün ardından cemaatin başına iki ismin geçebileceğini belirtirken, olası bölünme ihtimaline dikkat çekiyor.

Kısa Dalga - Fethullah Gülen'in ölümünün ardından "Yerine kim gelecek" sorusu sorulmaya başlandı.

Gülen cemaatini uzun yıllardır araştıran gazeteci Ruşen Çakır, akademisyen ve iş insanlarından oluşan 10 kişilik bir heyetin yönetimi üstlenebileceğini belirtirken, ancak bu kolektif modelin uzun vadede sürdürülebilir olmayacağı görüşünü belirtiyor ve “Heyet dağılır ve yapı parçalanır” diyor.

Ruşen Çakır'a göre, 2 isim ön planda.

Bunların Mustafa Özcan ve Abdullah Aymaz olduğunu ifade eden Çakır, sözlerini şöyle sürdürüyor:

"Özcan’ın, finansal konularda etkili olduğu, yapının güçlü şirketlerini yönettiği biliniyor. Ancak Özcan’ın liderlik vasfı daha az. Diğer yandan, Avrupa sorumlusu Abdullah Aymaz, dini otorite olarak öne çıkan isimlerden biri olarak gösteriliyor. Aymaz’ın hareketin ideolojik çizgisini sürdürme çabası içinde olabileceğini belirtiyor."

Bölünme beklentisi

Gülen’in etkisini kaybetmesi durumunda yapının içindeki çatışmaların ve bölünmelerin kaçınılmaz olduğunu ifade eden Çakır, hem iç çekişmelerin artması hem de dış müdahalelerin bölünmeyi hızlandırması ihtimali üzerinde duruyor.

Geçmişte, Said Nursi’nin ölümünün ardından benzer şekilde hareketin bölünmesi ve farklı grupların ortaya çıkması, FETÖ yapılanmasının da geleceği için olası bir senaryo olarak değerlendiriliyor. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri