Hakan Fidan'dan Fetullah Gülen'in ölümüyle ilgili açıklama

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gülen'in ölümüne ilişkin "Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye götürmeyecektir" açıklamasını yaptı.

Kısa Dalga - Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, FETÖ elebaşı terörist Fethullah Gülen'in ölümüyle ilgili açıklamada bulundu.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, "FETÖ örgütü elebaşının ölümünü istihbarat kaynaklarımız da doğruluyor. Karanlık örgütün lideri ölmüştür. Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman için bir rehavete, gevşemeye götürmeyecektir" ifadelerini kullandı.

'Milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur'

Fidan, sözlerini şöyle sürdürdü:

"İstihbarat kaynaklarımız doğruluyor. Bu karanlık örgütün lideri ölmüştür. Terörle mücadelede milletimizin kararlılığı devam edecektir. Bu ölüm haberi bizi hiçbir zaman için bir rehavete, bir gevşemeye itmeyecektir.

Bu örgüt milletimizin tarihinde türüne ender rastlanan bir tehdit odağı olmuştur. Binlerce gencimizi kutsal değerler adına kandırarak saflarına katmış, bu gençlerimizi kendi vatanlarına, milletlerine, kutsal değerlerine ihanet eden bir makineye dönüşmüştür. Bu insanlar şimdi yurt dışında istihbarat servislerinin ellerinde büyük bir zillet içerisinde kendi ülkelerine, milletlerine, değerlerine karşı bir silah olarak kullanılmaktadır. Bu ölüm meselesiyle artık onların üzerindeki düğümün kalkmış olması lazım ve kendilerini gittikleri ihanet yolu, yanlış yoldan vazgeçmeye, devletlerinin milletlerinin aleyhine çalışmaktan vazgeçmeye davet ediyorum. Bu yol iyi bir yol değil. Bu yolun sonu iyi bir son değil. Milletimiz, devletimiz her türlü terör örgütüyle olduğu gibi bu örgütle de mücadele etmeye devam edecektir. Artık yol yakınken dönmeyi bilsinler."

Fidan ifadeye çağrılmıştı

Yargı içindeki FETÖ üyeleri 7 Şubat 2012'de o dönem MİT Başkanı olan Hakan Fidan'ı ifadeye çağırmıştı. Fidan'ın ifadeye çağrılması büyük kriz yaratmıştı. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri