Kısa Dalga - DEM Parti Eş Genel Başkanı Tülay Hatimoğulları, örgütlü bir sindirme politikası yürütüldüğüne dikkat çekti.
Hatimoğulları, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, "Son günlerde adım adım genişleyen bir baskı rejimiyle karşı karşıyayız. NATO zirvesi nedeniyle baskı sokaktan akademiye, sahneden habere kadar hayatın her alanını kuşatıyor" dedi.
Hatimoğulları, şu ifadeleri kullandı:
"Sibel Özbudun ve Temel Demirer’in gözaltına alınması, Bülent Bilmez’in görevinden edilmesi, Deniz Göktaş’ın tutuklanması, Nûmedya24, Azadiya Welat, Ajansa Welat ve sendika.org’a getirilen erişim engelleri, sosyalistlere yönelik gözaltılar münferit değil; örgütlü bir sindirme politikasının parçalarıdır.
Ekonomik kriz derinleşirken, gençler geleceksizliğe, emekçiler yoksulluğa, halk adaletsizliğe mahkûm edilirken iktidarın önceliği yine değişmiyor: İtirazı bastırmak, düşünceyi cezalandırmak, hakikatin sesini kısmak.
Buradan açıkça söylüyoruz: Sözden, sanattan, bilimden, basından ve hakikatten elinizi çekin. Bu ülkenin ihtiyacı halkına baskı yapmak değil; demokrasi, özgürlük ve adalettir."