Kısa Dalga - AKP'li Yaşar Baş ve eski AKP milletvekili Şamil Tayyar, TGRT'deki canlı yayında İBB iddianamesi nedeniyle tartıştı.
Baş, iddianamemin son derece başarılı olduğunu söylerken Tayyar, farklı görüşleri olduğunu dile getirdi.
'Farklı düşünceye zeka sorunu denilemez'
Baş, "İddianameye usul açısından şekil açısından eleştiride bulunanlar iddianameyi okumamıştır ya da örgütün aparatıdır ya da iktidar düşmanlığı gözlerini kör etmiştir. Bu iddianame son derece başarılı bir iddianame. Bu kadar çok iddia içinde belki beraatle sonuçlanacaklar da olabilir. İddianamenin geçersiz olduğunu söylemek niyet sorunu yoksa zeka sorunu vardır" dedi.
Baş'ın sözlerine eski AKP milletvekili Şamil Tayyar itiraz etti. Tayyar, "Farklı düşünenlerin bir zeka sorunu olduğunu ya da iktidar karşıtı olduğunu söylemek doğru bir yakıştırma değil. Biz eğer demokratik hayat içerisindeysek farklı düşüncelere de tahammülümüzün olması lazım. İddianame dediğiniz şey iddianame, somutluk kazanmış bir metin değil. Yargılama devam ediyor. Yaşar Hocam şimdiden kararı verdi, bitirdi. Siyasetçi konuşur ama hukukçu iddianame üzerinden kesin hükümle konuşmaz. Açıkçası yadırgadığımı söyleyeyim. Bu tarzla biz bu iddianameyi konuşamayız. Benim 1-2 eleştirim var ama farklı düşünceye zeka sorunu denilemez" dedi.