İmamoğlu'ndan casusluk suçlamasına yanıt: 'Böyle bir iftira ve komplo şeytanın bile aklına gelmez'

Tutuklu İBB Başkanı İmamoğlu, hakkında açılan casusluk soruşturmasına tepki göstererek "Bu nasıl bir ihtiras, nasıl bir koltuk hırsı, nasıl bir korku ve çaresizlik halidir?" dedi.

Kısa Dalga - Tutuklu Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu hakkında casusluk suçlamasıyla soruşturma açıldı. Hatta soruşturma kapsamında TELE 1 Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ, gözaltına alındı.

İmamoğlu, Cumhurbaşkanlığı Aday Ofisi X hesabından yaptığı açıklamada, casusluk iddialarını reddederek bu suçlamanın iftira ve komplo olduğunu söyledi.

'Bu nasıl bir ihtiras, nasıl bir koltuk hırsıdır'

Yapılan paylaşımdaki ifadeler şöyle oldu:

"Böyle bir iftira, yalan ve komplo şeytanın bile aklına gelmez! Kelimelerle tarif edilemeyecek, utanç verici bir ahlaksızlıkla karşı karşıyayız. Bu nasıl bir ihtiras, nasıl bir koltuk hırsı, nasıl bir korku ve çaresizlik halidir? Yolsuzluk ve terör suçlamalarıyla ikna edemediğiniz bu aziz milleti casusluk gibi akıl almaz bir iftira ile mi ikna edeceksiniz? Aziz Milletim; Bugün yargı üzerinden yürütülen operasyonlar; Türkiye Cumhuriyeti Devleti, yüce Türk Yargısı ve 86 milyon vatandaşımız için artık çok büyük ve tarihi bir tehdite dönüşmüştür. Ancak asla umudunuzu kaybetmeyin: Azim, kararlılık ve sabırla, devletimizin ve milletimizin bekası için bu bir avuç muhterisle mücadelemize devam edeceğiz."

'Roma'yı da Ekrem İmamoğlu'nun yaktığı konuşuluyor'

Ekrem İmamoğlu'nun eşi Dilek Kaya İmamoğlu da sosyal medyada casusluk iddialarıyla ilgili ironik bir paylaşım yaptı:

"Son incelemelere göre Roma’yı da Ekrem İmamoğlu’nun yaktığı iddia ediliyor. Her ne kadar o dönemde yaşamamış olsak da, biz yine de bu konunun da titizlikle araştırılmasını talep ediyoruz. Yeter ki soruşturmalar yürüsün. Tarih bekleyebilir!!! Maalesef ki artık millet olarak trajikomik bir durumun içerisindeyiz."

Gündem Haberleri