İmamoğlu'ndan Kaboğlu'na tepki: 'Kötü bir başlangıç yaptı'

İmamoğlu, İstanbul Barosu Başkanı seçilen Kaboğlu'nun Anayasayla ilgili sözlerine tepki gösterdi: "Kötü bir başlangıç yaptı. Üzüldüm şahsı adına"

Kısa Dalga - 65 bin üyesiyle dünyanın en büyük barosu olan İstanbul Barosu seçimleri dün akşam saatlerinde tamamlandı. İstanbul Barosu'nun yeni başkanı 7 bin 219 oyla Prof. Dr. İbrahim Kaboğlu seçildi.

Seçim zaferinin ardından konuşan Kaboğlu, “Fikir, dayanışma ve eylem dönemi başlamıştır” dedi. Konuşmasında "Yeni anayasa" tartışmalarına da değinen Kaboğlu, “Değişmez maddelere olumlu anlamda dokunulabilir" diye konuştu. Kaboğlu'nun bu sözleri tartışmalara neden oldu.

‘Çok talihsiz bir başlangıç açıklaması görüyorum’

Seçimin hemen ardından İstanbul Baro Başkanı İbrahim Kaboğlu'nu kutlayan bir mesaj paylaşan İmamoğlu, bugün yaptığı açıklamada Kaboğlu’nun Anayasayla ilgili sözlerine tepki gösterdi.

İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Ankara'da gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

“Anayasanın ilk dört maddesi gayet olumlu bir şekilde tariflenmiştir ve bu dört madde mevzu edilecek bir durumu yoktur. Kaboğlu’nun açıklamasını çok talihsiz bir başlangıç açıklaması görüyorum. Bugünden ürettiği polemik hem kendi iç düzenine, hem de kapsadığı baro anlayışına ters. Bulunduğu makamda kişisel görüşlerini açıklayabilir ama bundan ziyade baro bakışını temsil etmelidir. Kötü bir başlangıç yapmıştır, üzüldüm şahsı adına.”

Yavaş da tepki göstermişti

Kaboğlu’na Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da tepki göstermişti.
Yavaş, dün akşam sosyal medya hesabından şu ifadeleri kullanmıştı:

“Anayasa madde 4 çok net hocam. AYM iki defa bu konuda karar verdi ve 4’üncü madde ilk üç maddeyi koruduğu için kendisi de değiştirilemez dedi. Size göre olumlu olması durumu değiştirmiyor.” (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri