İstanbul'da protestolara katılan 819 kişiye dava açıldı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklama protestolara katıldıkları için 278'i tutuklu 819 kişi hakkında dava açıldığı belirtildi.

Kısa Dalga - CHP'nin cumhurbaşkanı adayı Ekrem İmamoğlu'nun da tutuklandığı İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne yönelik 19 Mart operasyonu sonrası başlayan protestolara katıldıkları için 20 soruşturmada, 819 kişi hakkında İstanbul Asliye Ceza Mahkemeleri nezdinde bugün itibarıyla kamu davalarının açıldığı, hakkında dava açılanlardan 278’inin tutuklu olduğu bildirildi.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun gözaltına alınmasının ardından başlayan gösterilerde gözaltına alınan ve tutuklananlarla ilgili açıklama yaptı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, şöyle denildi:

"İlimizde gerçekleşen yasa dışı toplantı ve gösteri yürüyüşleri ile ilgili olarak 20 ayrı soruşturma dosyası üzerinden yürütülen soruşturmalar sonucunda tespit edilip işlem yapılan 829 şahıstan 819'u hakkında İstanbul Asliye Ceza Mahkemeleri nezdinde bugün itibarıyla kamu davalarının açılması işlemleri tamamlanmıştır. Hakkında dava açılanlardan 278'i halihazırda tutukludur. 10 şüpheli ise firari durumdadır" denildi.

Gündem Haberleri