Jandarma Soma'da madencileri engelledi: Devletin yanımızda olması lazım

Jandarma Soma'da hakları için mücadele eden işçilere karşı AKP'li Nasıroğlu’na ait Fernas Madene kalkan oldu. Sendika yöneticileri gözaltına alındı.

Kısa Dalga – Manisa’nın Soma ilçesinde AKP’li Milletvekili Ferhat Nasıroğlu’na ait Fernas Maden’de sendikal hakları ve işçi sağlığı ve güvenliği için direnişe geçen işçiler yine jandarma tarafından engellendi.

Üretimi durduran işçiler daha önce jandarma tarafından gözaltına alınırken bugün ise madenci ailelerinin, arkadaşlarının katılımıyla şirket önünde yapılması planlanan basın açıklaması, kolluk kuvvetlerinin yoğun müdahalesiyle engellendi.

Jandarma, maden yoluna çıkan tüm yolları kapatarak, ailelerin ve köylülerin bölgeye geçişini durdurdu. Çocuklar ve aileler, kavurucu güneş altında saatlerce bekletilirken, evlerine dönmelerine de izin verilmiyor.

‘Devletin zenginin değil bizim yanımızda olması lazım’

Bağımsız Maden İş Sendikası, sosyal medya hesabından yaşananların videolarını paylaştı. İşten atılan Fernas Madencilik işçisi Durmuş Olgunsoy tepkisini şöyle dile getirdi:

“Biz deprem bölgesinde de koşturduk. Halk için varız. Devletin zenginin değil bizim yanımızda olması lazım. Ferhat Nasıroğlu arayınca neler yapıyorsunuz.”



Sendika yöneticileri gözaltına alındı

Bağımsız Maden İş Sendikası Genel Başkanı Gökay Çakır ve Örgütlenme Uzmanı Başaran Aksu gözaltına alındı.

Ne olmuştu?

6 gün önce Fernas Maden’de Bağımsız Maden İş Sendikasına üye oldukları gerekçesiyle 7 işçi işten çıkarıldı. İşten atmalara tepki göstermek ve işten atılan arkadaşlarına destek olmak için iş durduran 70 işçi jandarma müdahalesine maruz kalarak gözaltına alındı. Ardından serbest bırakılan işçiler maden önüne dönerek direnişi sürdürdü. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri