Kartalkaya davası: Yeni tutuklama, tahliye, ev hapsi kararları...

Kartalkaya davasında verilen ara kararla 1 kişi hakkında tutuklama kararı verildi. Bir sanık tahliye edildi. 5 sanık hakkında ev hapsi kararı verildi.

Kısa Dalga - Bolu’da Kartalkaya Kayak Merkezi’ne bulunan Grand Kartal Otel’de yaşanan yangın faciasında ilişkin davada mahkeme heyeti ara kararını açıkladı.

İtfaiye personeli tutuklandı, aşçı tahliye edildi

Mahkeme, itfaiye personeli İrfan Acar’ın adli kontrol talebinin yetersiz kaldığı gerekçesiyle tutuklanmasına hükmederken aşçı Faysal Yaver’in adli kontrol şartıyla serbest bırakılmasına karar verdi. 5 sanık hakkında ise ev hapsi kararı verilirken bir sonraki duruşma 22 Eylül’e ertelendi.

Tutuklu sayısı 20’ye yükseldi

Mahkeme heyeti tüm tutuklu sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.19’u tutuklu 32 sanığın yargılandığı davada itfaiye personeli İrfan Acar’ın tutuklanmasına karar verilmesiyle birlikte davada toplam tutuklu sayısı 20’ye yükseldi.

Turizm Bakanının dinlenmesi talebi reddedildi

Davada Kültür ve Turizm Bakanı ve Etstur’un sahibi Mehmet Nuri Ersoy hakkında suç duyurusunda bulunulması, Ersoy'un Turizm ve Kültür Bakanı olarak tanık sıfatıyla dinlenmesi talepleri ise reddedildi.

Gündem Haberleri