Kısa Dalga - Mahkeme kararıyla CHP Genel Başkanlığı'na dönen Kemal Kılıçdaroğlu'nun geçen hafta Sözcü TV yayınında 'dokunulmazlıkların kaldırılmasıyla ilgili kararından pişman olmadığını' söylemesi tartışma yaratmıştı. DEM Parti cephesinden sert açıklamalar gelirken, Kılıçdaroğlu'nun HDP'nin önceki dönem eş başkanlarından Selahattin Demirtaş'ı Edirne Cezaevi'nde ziyaret edeceği belirtilmişti. Bunun üzerine de Demirtaş'ın bu ziyareti kabul etmeyeceği açıklanmıştı.
'Kimse kendisine bir siyaset devşirmesin'
Tartışmalar sürerken Kılıçdaroğlu'ndan yeni bir açıklama geldi. Gazeteci Aytunç Erkin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'la ilgili açıklamasını sosyal medya hesabından aktardı. Açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:Gazeteci Aytunç Erkin, Kemal Kılıçdaroğlu'nun Selahattin Demirtaş'la ilgili açıklamasını sosyal medya hesabından aktardı. Açıklamaya göre Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:
"Sayın Selahattin Demirtaş gibi önemli bir siyasetçinin yıllardır siyasi nedenlerle cezaevinde tutulmasından dolayı çok üzgünüm. Bir televizyon programında kullandığım cümleden dolayı Sayın Demirtaş üzerinden hesaplaşmayı doğru bulmuyorum. Kimse buradan kendisine bir siyaset devşirmesin. Hiç kimsenin özgürlüğü siyasetin konusu olamaz, olmamalı.
Eğer bu konuda bir samimiyet testi yapılacaksa Demirtaş'ı siyasete malzeme yapmak yerine bir dakika dahi cezaevinde tutulmasına hep beraber itiraz etmeliyiz. AİHM ve AYM kararları dikkate alınarak Selahattin Demirtaş derhal tahliye edilerek, özgürlüğüne kavuşmalıdır. Bunun dışındaki her tartışma suni gündem yaratma çabasıdır ve Sayın Demirtaş'a zarar vermektir."
'Cezaevi ziyaretleri yapacak'
İktidara yakın olan Türkiye gazetesinin haberine göre Kılıçdaroğlu, cezaevi ziyaretlerine başlayacak.
Kılıçdaroğlu dokunulmazlık tartışması nedeniyle ilk olarak HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ı ziyaret edecek. Ancak DEM Parti, Demirtaş'ın ziyareti kabul etmeyeceğini belirtmişti. Habere göre CHP kurmayları, Kılıçdaroğlu’nun görüşme için yine de cezaevine başvuruda bulanacağını ifade etti.
Kılıçdaroğlu'nun daha sonra Ekrem İmamoğlu, Osman Kavala, Merdan Yanardağ, Can Atalay ve Tayfun Kahraman’ı da ziyaret etmek istediği belirtildi.