Kısa Dalga - Olay, sabah saat 08.00 sıralarında Manisa'nın Turgutlu ilçesi Albayrak Mahallesi'ndeki İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi önünde meydana geldi.
İlk bilgilere göre, kimliği henüz belirlenemeyen şüpheli, okulun önünde silahla çevreye ateş açtı.
Olayda bazı öğrencilerin yaralandığı şeklinde 112 Acil Çağrı Merkezi'ne yapılan ihbar üzerine bölgeye sağlık ve polis ekipleri sevk edildi.
Valilikten açıklama: Saldırgan yakalandı
Manisa Valiliği olayla ilgili açıklama yaptı. Valilik'ten yapılan son açıklamada saldırıda 8 kişinin yaralandığı duyuruldu. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:
"22 Eylül 2026 günü saat 07.59 sıralarında, Turgutlu ilçemiz İnci Üzmez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesine yakın bir alanda silahla ateş edildiği yönünde ihbar alınmıştır. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda emniyet ve sağlık ekibi sevk edilmiştir. Olayla ilgili ilk belirlemelere göre 8 kişinin etkilendiği öğrenilmiştir. Yaralıların, en yakın sağlık kuruluşuna sevki sağlanmıştır.
Olayın ardından silahla ateş ettiği değerlendirilen şüpheli şahıs, güvenlik güçlerimiz tarafından yakalanarak gözaltına alınmıştır. Olayla ilgili adli ve idari soruşturma başlatılmış olup, gelişmeler kamuoyuyla ayrıca paylaşılacaktır."
Özgür Özel bölgeye heyet gönderdi
Yeni Parti lideri Özgür Özel, lise önündeki silahlı saldırının ardından Manisa Valisi Vahdettin Özkan ve Turgutlu Belediye Başkanı Çetin Akın ile telefon görüşmesi gerçekleştirerek olay hakkında bilgi aldı.
Özel, gelişmeleri yerinde takip etmek üzere İzmir Milletvekili Murat Bakan başkanlığındaki heyeti Turgutlu’ya gönderdi.
Ayrıntılar geliyor...