Kısa Dalga - İstanbul'da peş peşe meydana gelen depremler halk arasında paniğe neden olurken Metro İstanbul'dan yapılan açıklamada ilk tespitlerde hasar kaydedilmediği bildirildi.
Açıklamada güvenlik protokollerine uygun olarak hatlarda gerekli kontrollerin yapıldığı belirtilerek "Metro İstanbul işletmesi altında olan metro, tramvay ve füniküler hatlarında ilk tespitte hasar görülmemektedir" denildi.
Aynı şekilde viyadük, köprü gibi noktalarda da kontrollerün yapıldığı ve herhangi bir hasar tespit edilmediği belirtildi.
Teleferikler ve asansörler kapatıldı
Açıklamada teleferikler ve istasyonlardaki asansörlerin tedbir amaçlı, geçici bir süre yolcu kullanımına kapatıldığı da aktarılarak, "Kapatılan ekipmanlar kontrollerin ardından kademeli olarak devreye alınmaktadır" ifadelerine yer verildi.