MHP'li Yıldız: Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır

Bahçeli'nin konuşmasından sonra açıklama yapan MHP'nin kurmaylarından Feti Yıldız, "Türk siyasetinde 22 Ekim bir milattır" dedi.

Kısa Dalga - MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin Meclis açılışında DEM Partili milletvekillerinin elini sıkması ve ardından yaptığı açıklamaları, yeni bir sürecin başlangıcı tartışmalarına neden oldu.

Bahçeli, bugünkü grup toplantısında vites yükseltti ve "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Adres İmralı'dan DEM'e uzansın" ifadelerini kullandı.

MHP'li Yıldız: 22 Ekim bir milattır

Bahçeli'nin açıklamaları siyasetin gündemine oturdu. Çağrı hakkında çeşitli değerlendirmeler yapılırken, MHP Genel Başkan Yardımcısı Feti Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Bahçeli'nin açıklamasına işaret etti ve şunları kaydetti:

"Türk siyasetinde

22 Ekim bir milattır. Bugünden sonra siyasi değerlendirmeler

22 Ekim’den önce,

22 Ekim’den sonra diye yapılacaktır."

Umut hakkı açıklaması

MHP'nin hukuk kurmayı olan Yıldız, Bahçeli'nin konuşmasında gündeme getirdiği umut hakkıyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Modern Ceza Hukukuna zaman içinde yeni kavramlar girmiştir.

Bu kavramlardan biri de “Umut Hakkı” ya da hükümlünün salıverilmeyi umut etme hakkıdır.
Bu kavram müebbet ağır hapis cezasına mahkum edilmiş hükümlünün bir gün salıverilmeyi beklemek hakkını ifade etmek için kullanılmaktadır."

(Haber Merkezi)

Gündem Haberleri