Kısa Dalga - İsrail’in Suriye’ye yönelik saldırıları şimdilik durdu.
Milli Savunma Bakanlığı (MSB) kaynakları, "İsrail'in Suriye'ye yönelik gerçekleştirdiği hava saldırıları bölgedeki barış ve istikrar adımlarını tehlikeye atmaktadır. Suriye'nin birliğine ve bütünlüğüne karşı yapılmış bir provokasyondur. İsrail uluslararası hukuku ihlal eden ve bölgeyi kaosa sürükleyen saldırılarına artık bir son vermelidir. Talep etmeleri durumunda Suriye'nin savunma kapasitesinin güçlendirilmesi ve terörle mücadelesine destek olmak için elimizden gelen desteği sağlayacağımızı daha önce ifade etmiştik" değerlendirmesini yaptı.
Kaynaklar Suriye'deki yeni hükümet ile terör örgütü SDG arasındaki entegrasyon sürecinin ve son günlerde meydana gelen çatışmaların dikkatle ve hassasiyetle takip edildiğini bildirdi.
Ne olmuştu?
İsrail'in, Dürzilere saldıran Suriye hükümet güçlerini “ortadan kaldıracağına” yönelik açıklamaları üzerine Suriye'nin geçici Cumhurbaşkanı Ahmed El-Şara, Dürzi vatandaşları ve onların haklarını korumanın ‘öncelikleri’ olduğunu söyleyerek, "büyük bir savaşı önlemek için" Süveyda’daki güvenlik sorumluluğunun yerel güçlere ve Dürzi liderlerine devredildiğini açıkladı.