Narin Güran cinayetinde kamera kaydı çözüldü: Cesetle 150 metre yürüdü

İtirafçı Bahtiyar’ın görüntüsünde kucağında cesetle 150 metre açık arazide yürüyüp, cesedin içinde bulunduğu çuvalı bir kaya altına sabitlediği görüldü.

Kısa Dalga - Narin Güran cinayeti soruşturmasında, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın 7 dakika 28 saniyelik görüntüsünde kucağında cesetle 150 metre açık arazide yürüyüp, cesedin içinde bulunduğu çuvalı bir kaya altına sabitlediği görüldü.

8 yaşındaki Narin Güran soruşturması sürerken, askeri üs bölgesine ait olan şahin gözü kamerası kayıtlarının bir kısmı çözüldü. Sözcü'den Özgür Cebe'nin haberine göre; 7 dakika 28 saniyelik görüntülerde, itirafçı Nevzat Bahtiyar’ın kendisine ait 23 AN 630 plakalı araçla köyden dere yatağına doğru giden stabilize yoldan ilerlediği, dereye yakın bir noktada durduğu tespit edildi. Bahtiyar’ın çalışır vaziyetteki aracını ağaçların altına park ettikten sonra yönünü geriye doğru köy istikametine çevirdiği, ardından da araçtan içinde Narin’in cesedinin bulunduğu kucağındaki çuval ile indikten sonra dereye kıyısına doğru yürüdüğü görüldü.

Çuvalla yürüyor

Yürüdüğü mesafenin uydu görüntülerinin incelenmesi ve bulunduğu bölgenin çıkarılan koordinatlarına bakıldığında 150 metre yürüyerek cesedin bulunduğu çuvalı hiç düşürmeden ve yere bırakmadan doğrudan toprağın su ile birleştiği bir noktada çuvalı kucağından indirip önce ağzını bağladığı ve bir süre beklediği tespit edildi. Nevzat Bahtiyar’ın uydu görüntülerine göre ikinci hamlede derenin toprak ile birleştiği noktada, cesedi çuval ile birlikte bir kaya parçasının altına gizlediği, cesedin akıntıya kapılarak sürüklenmesini önlemek için de üzerine 3 büyük kaya parçasıyla sıkıştırdığı belirlendi.

Soruşturma dosyasına göre, Nevzat Bahtiyar’ın, cesedin akıntıya kapılması veya kıyıya vurması durumunda çevredeki çobanlar tarafından veya dere kıyısındaki köylülerce görülebileceği ihtimali nedeniyle cesedi kaya parçası altına sıkıştırıp üzerini de büyük kaya parçalarıyla kapatarak su içerisinde hızlıca çürüyerek delillerin açığa çıkmasının önüne geçtiği öğrenildi.


Gündem Haberleri