Narin Güran cinayetinde yeni bilgiler ortaya çıktı

Güran ailesinin, ortam dinlemesine karşı müziğin sesini açarak önlem almaya çalıştıkları belirtildi.

Kısa Dalga - Narin Güran cinayeti soruşturmasında yeni detaylar ortaya çıktı. Halk TV'den Ferit Demir'in haberine göre, Güran ailesinin bir çok üyesi Narin’in kaybolduğu 21 Ağustos’tan sonra WhatsApp yazışmalarını sildi. Benzer şekilde telefon görüşme kayıtları da silindi. Aile üyeleri, anılan tarihten sonra kullandıkları cep telefonları ise değiştirdi.

Güvenlik birimlerinin yaptığı çalışmalar sonucunda Güran ailesi üyeleri, Jandarma’nın ortam dinlemesi yapığı bilgisini aldı. Bu bilginin kim tarafından sızdırıldığı araştırılırken, Güran ailesi erkeklerinin katıldığı en az 7 ayrı aile meclisi toplantısının yapıldığı tespit edildi.

Bu toplantılar kimi zaman açık alanda kimi zaman da kapalı alanda yapılrı. İddiaya göre, toplantıda konuşulanların ortam dinlemesiyle dışarı sızmaması için yüksek sesli müzik açarak önlem almaya çalışıldı.

Her şey yıkanmış

Güran ailesi üyelerinin, amca Salim Güran’ın birçok kez verdiği talimatlar ile hareket ettiği öne sürüldü. Narin’in ailesinin evinde halı,koltuk örtüsü, yolluk ve masa örtülerinin en az iki kez yıkandığı belirlendi.

Görüntüler kurtarılacak

Jandarma ekiplerinin yaptığı çalışmalar sonucunda amca Salim Güran’ın evindeki güvenlik kamerasının olaydan sonra çalışamaz hale getirildiği belirlendi. Jandarma ekiplerinin, her iki güvenlik kamerasının hard disklerine el koyarak TÜBİTAK’a gönderildiği öğrenildi. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri