Kısa Dalga - CHP, Ümraniye'de "Millet İradesine Sahip Çıkıyor" mitingi düzenledi.
CHP Genel Başkanı Özgür Özel, mitingde yaptığı konuşmada, "67 kez ya Anadolu'da ya da Çarşamba akşamı bir meydanda olduk. İktidara giden yol sizin rızanızı almaktan geçer. Siz kim yönetsin derseniz o yönetir. Seçilen gelir, seçilmeyen gider, demokrasi bunu gerektirir. Ancak şimdi seçimle gelip seçimle gitmek istemeyenler var. Artık geldikleri demokrasi treninden 31 Mart'taki mağlubiyetten sonra inmek isteyenler var. Kadın Kollarına, Gençlik Kollarına, ana kademesine güvenmeyen, Yargı Kolları kuran yargıçlar eliyle siyasete müdahale edenler var. Ümraniye'nin rızasını almadan, onların ne dediğine bakmadan bu Ümraniyeli CHP'li de olsa, AK Partili de olsa, DEM'li de olsa MHP'li de olsa, İYİ Partili de olsa, Zafer Partili de olsa bu Ümraniye seçme hakkına, seçtiğine sahip çıkar. Ancak sandıktan umut kesenler gelip de hatrınızı sormuyorlar. Sokağa çıkmıyorlar. Yapacaklarını anlatmak yerine korkuyu büyüterek iktidarda kalmaya çalışıyorlar. Bu böyle olmaz, olmayacağını görecekler. Yaptıklarının da yapmadıklarının da hesabını bu millete verecekler" dedi.
"Artık Türkiye'nin yeni bir yenilmezi var"
"19 Mart darbesinin üzerinden 230 gün geçti. AK Parti'nin siyasette havlu atmasının, ben bu yarıştan çekiliyorum demesinin üzerinden 230 gün geçti" diyen Özgür Özel, şöyle konuştu:
"Güya yenilmez biri vardı, 23 senedir sürekli kazanıyordu. Siyasette ben yenilmem diyordu, 31 Mart seçimine kadar kurduğu partisi hep birinci partiydi, kendisi de girdiği her seçimin kazananıydı. Ama hesaba katmadığı bir şey vardı. Bu milletin tepkisini hesaba katmadı. Millet hizmet bekliyor, verdiği oyun karşılığını bekliyor. Sadece kendine yakın çevrelere sahip çıkan, onların vergi borçlarını affeden, zenginin dostu olan, garibana dönüp bakmayan Erdoğan sizi hesap edemedi. 31 Mart'ta genç kadrolarımızla, bolca kadın adayımızla, dinamik ekibimizle birlikte Erdoğan'ı ve kurduğu partisini yendik. CHP, Türkiye'nin birinci partisi oldu. Tayyip Erdoğan artık yenilmişti, onu yenen biri vardı. Ama artık Türkiye'nin yeni bir yenilmezi vardı. Önce kendi ilçesinde bir kez, ardından 2019'da iki kez, ardından bu seçimlerde bir daha 4 sefer Erdoğan'ı yenen ve asla yenilmeyen Ekrem İmamoğlu vardı. Bugün, 19 Mart günü Ekrem İmamoğlu'nu gireceği ön seçime 4 gün kala gözaltına alan, 4 gün gözaltında tutan, tam ön seçim günü hapse atan iktidar şunu hesap edemedi. O gün 15,5 milyon kişi, biri elinde iki bastonuyla iki büklüm 90 yaşında, biri evladının koluna girmiş 104 yaşında, biri karnındaki 3 aylık bebesinin geleceği için adayını seçmeye, belirlemeye gitmişti. 23 Mart'ta 15,5 milyon kişinin aday gösterdiği, sizin 3 kez üst üste İstanbul'a seçtiği Ekrem Başkanımız bundan sonra her türlü haksızlığa karşı mücadelesini sürdürüyor ve eninde sonunda onu cumhurbaşkanı yapacağız."
"Hasan İmamoğlu'nun emekli maaşını bloke etmişler"
Özel, şu ifadeleri kullandı:
"Babalara saldırıyorlar, evlatlara saldırıyorlar. Türkiye'nin dört bir yanındaki cezaevlerine dağıtıyorlar. Bugün bir başsavcı tutuyor Ekrem Başkan'ın evladını ve 80 yaşında babasını Vatan Emniyet'e çağırıyor. Savcılıkta dahi ifadelerine başvuracak nezaketi göstermiyorlar. Ekrem Başkan'ın babasının aile şirketi, 75 yıllık. Bu şirketin bütün mal varlığına el koydular, şirkete çöktüler. Bütün banka hesaplarına girdiler, bugün gözlerim doldu, emekli maaşını bile bloke etmişler, tedbir koymuşlar. Bir yerde bir yolsuzluktan bir suç varsa, o suçtan elde edilen paraya el koyarsın. 85 yaşında adamın yıllarca ödediği primle hak ettiği emekli maaşına çökecek kadar, ekmek alamayacak, alışveriş yapamayacak duruma getirmeye çalışmana... Bu neyin kini? Ekrem Başkanla uğraşıyorsun yetmedi, 86 yaşındaki Hasan amcayla uğraşmaya utanmıyor musun? Gücün ona mı yetiyor? Geçen gün öğrendim, deliye döndüm. Yurt dışında Ekrem Başkan'a ödül verdiler, ödülü Berlin Belediye Başkanı, Ekrem Başkan'ın eşine vermek istemiş. Yurt dışına çıkacak, pasaportta sorun var. Büyükşehir Belediye Başkanlarının ailesine yeşil pasaport veriyor bu devlet. Bu kanunu bu iktidar çıkardı. Ekrem Başkanın ailesinin pasaportlarını iptal etmişler. Vicdansızlar, insafsızlar. Ekrem Başkan ceza mı aldı, belediye başkanlığı mı düştü, iftira var iddianame bile yok, olsa ne yazar yargılama bile yok. Olsa ne yazar karar yok. Olsa ne yazar, istinaf yok. Olsa ne yazar, Yargıtay'da kesinleşme yok. Yargıtay'da kesinleşecek ki bunu yapacaksın. Daha bunu iddia ederken eşin, evladın pasaportunu iptal etmek, aileyle uğraşmak ve bunu yargı kararı olmadan yapmak haysiyetsizliktir.
"Bizimle uğraşan itine köpeğine sahip çık"
Erdoğan'a söylüyorum, sen belediye başkanlığı yaptın, yargılandın. Bir gün senin evinin kapısına gelen, eşinin yanından seni almaya kalkan oldu mu, bir gün emniyette tutuldun mu, bir gün tutuklanıp cezaevine kondun mu. Cezan kesinleşti, telefonla çağrıldın Pınarhisar'a, gittin orada şiir kasedi çıkardın. Sana yapılmayanları, şimdi yapıyorsun. Dünün mazlumuydun, bugünün zalimi oldun, zulmün kurusun, sana yazıklar olsun. Sanıyor ki ben söyleyeceğim, olacak. Ümraniye'de afişlerimizi toplamaya kalkıyorlar, resminden korkuyorlar, sesinden korkuyorlar. O resme efelik yapmakla kahraman olunmaz. Aileye kötülük yapmakla kahraman olunmaz. Bu millete hizmet etmekle, gönlüne girmekle gerekirse karşında 1 santim eğilmemekle kahraman olunur. Bizim kahramanlarımız namuslarıyla orada yatıyorlar. Bundan sonra etrafındakine, talimat verdiğinle, bizimle uğraşan itine köpeğine sahip çık, bu kadar söylüyorum, yeter. Bundan sonra da hak etmediğimi duyarsam, hak ettiğini duyacaksın, bizimle uğraşma çok daha beterlerini duyacaksın."