Özel: Gözyaşının durması umudundayız. Tabii ki kolay olmayacak

Ankara Kazan'daki TUSAŞ tesisine yapılan saldırıya siyasetçiler tepki gösterdi.

Kısa Dalga- TUSAŞ saldırısına siyasilerden tepkiler gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Özgür Özel 7 Haziran - 1 Kasım arasını hatırlattı. Siyasi partilerin liderleri saldırıya dair kınama mesajları paylaştı.

Özel, 7 Haziran dönemini hatırlattı

Özel, şunları söyledi:

"Ankara’da TUSAŞ‘ta Kahramankazan tesislerinde bir canlı bomba saldırısı, ardından bir çatışma var. Şehit ve yaralılar var. Tabii olay çok yeni, dikkatle takip ediyoruz. Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terörü kimden ve nereden ne gerekçeyle gelirse gelsin lanetliyoruz.

Burada tam da bu saldırıyı görünce insanın aklına, buradaki zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu da düşünmeden geçemiyor insan. 7 Haziran’a birkaç gün kala Diyarbakır’dan başlayan ve 1 Kasım’a kadar süren süreci hatırlamadan geçemiyor insan. Bütün terör örgütlerinin bir anda aktif olduğu bir sürecin aslında 7 Haziran ve 1 Kasım arasında kamuoyunu nasıl yönlendirmeye çalıştığını hatırlamak gerekiyor.

Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor. Biz bugün Diyarbakır’da dün Ankara’da Türkiye’nin gündeminden terörün çıkmasını, şehitlerin çıkmasını, ananın nereli olursa olsun, Kürt de olsa Türk de olsa, Batı’dan da olsa Doğu’dan da olsa gözyaşının durmasını, artık bu ülkede 86 milyonun barış, kardeşlik, huzur içinde yaşayıp refaha kavuşmasını, yoksulluktan kurtulmasını, gelecek endişesinden Kürt’ün de Türk’ün de Alevi’nin de Sünni’nin de gençlerinin kurtulmasının umudundayız. Tabii ki kolay olmayacak."

Erbakan'dan taziye mesajı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan:

"Hain saldırıda şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun. Rabbim, ülkemizi ve milletimizi her türlü kötülükten muhafaza eylesin" dedi.

Karamollaoğlu: 'Hain terör saldırısını lanetliyoruz'

Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu:

"'Ankara Kahramankazan'da bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'ye (TUSAŞ) düzenlenen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah'tan rahmet, yaralı vatandaşlarımıza geçmiş olsun temennilerimi iletiyorum’’ dedi.

İmamoğlu: 'Teröre boyun eğmeyeceğiz'

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, "Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik yapılan terör saldırısını kınıyorum. Teröre boyun eğmedik, eğmeyeceğiz’’ dedi.

Yavaş: Terörü lanetliyoruz

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş:

''Ankara’da TUSAŞ tesisinde meydana gelen çatışma ve terör saldırısı nedeniyle derin üzüntü içerisindeyim. Şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Terörü lanetliyoruz. Başımız sağ olsun.’’

Destici: Asla başaramayacaklardır

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici:

"Öncelikle bu kahpe saldırıyı gerçekleştiren piyonları ve arkasındaki güçleri lanetliyorum. Saldırıda şehit olan kardeşlerimize Yüce Allah'tan rahmet, yaralılarımıza da acil şifalar niyaz ediyorum. Bu tür hain saldırılarla Türkiye'nin savunma sanayisindeki ilerleyişini durduracaklarını zannedenler asla başaramayacaklardır."

Davutoğlu: Şer odaklarına gereken cevabı mutlaka vermelidir

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu:

''Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ. (TUSAŞ) Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik olarak gerçekleştirilen hain terör saldırısını lanetliyor; şehitlerimize Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum. Türkiye Cumhuriyeti, teröre ve terörün arkasındaki şer odaklarına gereken cevabı mutlaka vermelidir.''

Babacan taziye mesajı yayınladı

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan:

"Türk Havacılık ve Uzay Sanayii Ankara Kahramankazan tesislerine yönelik terör saldırısında hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet; ailelerine ve yakınlarına sabır diliyorum. Yaralılarımızın bir an önce sağlığına kavuşmasını temenni ediyorum. Başımız sağ olsun.’’

(Haber Merkezi)

Gündem Haberleri