Kısa Dalga- İstinafın mutlak butlan kararıyla CHP Genel Başkanlığı görevinden alınan Özgür Özel'in, CHP'ye veda ederek yeni bir siyasi parti kuracağını açıklaması siyasette yeni bir hareketliliği beraberinde getirdi. Özel'in açıklamasının ardından CHP'de peş peşe istifa haberleri gelirken, bazı milletvekilleri de yeni oluşumda yer alacaklarını açıkladı. Buna karşılık partide kalacaklarını duyuran isimler de art arda açıklama yaptı. Onlardan bazılarını derledik.
Murat Ongun: CHP'den istifa etti
İBB davasında tutuklu bulunan İBB Başkan Danışmanı ve Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun, CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Ongun, istifa dilekçesinde yeni partiye katılacağını açıkça ifade etmese de CHP'den ayrılarak parti üyelerine de istifa çağrısında bulundu.
İBB davasında tutuklu bulunan İBB Başkan Danışmanı ve Medya A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ongun CHP üyeliğinden istifa ettiğini duyurdu. Ongun, istifa dilekçesinde yeni partiye katılacağını açıkça ifade etmese de CHP'den ayrılarak parti üyelerine de istifa çağrısında bulundu.
Ongun, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Bu dilekçeyle gasp edilmiş partideki üyeliğimden istifa ediyorum. Önce kendi onurum, ardından Ekrem İmamoğlu ve milyonlarca oy vermiş seçmenin onuru adına istifa ediyorum. Yüz binlerce CHP üyesi de, umarım aynı tepkiyle onurlarını koruyup, hadsiz muhterislere hadlerini bildirecektir."
Murat Bakan: "Yeni partimizde Özgür Özel liderliğinde iktidara yürüyoruz"
CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan da sosyal medya hesabından yayımladığı videoyla CHP'den istifa ettiğini açıkladı. Bakan, yeni siyasi oluşumda yer alacağını net ifadelerle duyurdu. Bakan açıklamasında şunları söyledi:
"Cumhuriyet Halk Partisi'nden istifa ettim... Ama bu bir son değil. Cumhuriyet Halk Partisi'nin ilke ve değerlerini yaşatarak, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün devrimlerinin izinden yürüyerek… Partiyi yalnızca ismen ve binalarıyla işgal edenlere terk edip, yeni partimizde Özgür Özel liderliğinde iktidara yürüyoruz."
Mustafa Sarıgül: "Bütün milletimizi kucaklayarak yeni yolculuğa çıkıyoruz"
CHP Erzincan Milletvekili Mustafa Sarıgül, TBMM'de Mahmut Tanal ile birlikte çektiği videoda yeni partiye katılacağını açıkladı. Sarıgül şöyle konuştu:
"Farklı duygularla karşı karşıyayım. Kolay bir şey değil CHP'den ayrılmak. Ama bazen yeni bir yolculuk için mecbur kalıyorsunuz. Bütün milletimizi kucaklayarak yeni yolculuğa çıkıyoruz."
Mahmut Tanal: "Asıl mücadele şimdi başlıyor"
CHP Şanlıurfa Milletvekili Mahmut Tanal da yeni oluşuma destek verdi.Tanal açıklamasında şu ifadeleri kullandı:
"Asıl mücadele şimdi başlıyor. Umutla ve keyifle bir mücadele ile bu seçimde mutlaka ama mutlaka iktidardayız. Cumhuriyet'ten ayrılmıyoruz. Altı oktan ayrılmıyoruz."
CHP'de kalanlar arasında kimler var?
CHP Tekirdağ Milletvekili Faik Öztrak ise yeni parti girişimine karşı çıkarak CHP'de kalacağını açıkladı. Öztrak paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"Bölgemizde kartların yeniden dağıtıldığı bir dönemde, ülkenin sigortası olan partinin gücünü tırpanlamak, iyi niyetli olamaz. Gün, küçük hesapların girdabında kaybolmanın, sığ limanlarda şahsi hırsların peşine düşmenin günü değildir."
Açıklamasının devamında ise CHP'de kalacağını, "Cumhuriyet Halk Partimizin çatısı altında fazilet ve adalet mücadelesini, omuz omuza, eksilmeden, eğilmeden sürdürmeye kararlıyız" diyerek özetledi.
Ömer Fethi Gürer: "Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde kalmaya devam edeceğim"
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer de yeni partiye katılmayacağını açıklayan isimler arasında yer aldı. Gürer, gazetecilerin sorusu üzerine şunları söyledi:
"Mustafa Kemal Atatürk'ün iki emaneti var. Birisi Cumhuriyet, birisi CHP. Ben Mustafa Kemal Atatürk'ün partisinde kalmaya devam edeceğim. Ancak burada kaldığım süre içinde de olumsuzlukları, yanlışları, gördüğüm eksiklikleri ifade edeceğim."
Açıklamasının devamında ise şu ifadeleri kullandı:
"Ama benim temel felsefem, toplumsal kesimlerin sorunlarını Meclis gündemine taşımak ve milletvekili süresince de bu sorunlarla ilgilenmek olacak. Onun dışında bugün de söyledim, daha önce de söyledim, bu ülkenin içinde bulunduğu koşullarda oluşan olumsuzlukları konuşmamızın milletvekili olarak doğru yol olduğunu düşünüyorum."