Kısa Dalga - Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, Pompeiopolis Antik Kenti'ndeki kazı çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Ersoy, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Kastamonu’nun Taşköprü ilçesindeki Pompeiopolis Antik Kenti’nde, Roma İmparatorluk Dönemi’nden Geç Antik Çağ’a uzanan yeni izleri gün yüzüne çıkarıyoruz" dedi.
Kazılar sürüyor
M.S. 4'üncü yüzyıla tarihlenen zemin mozaiklerinin geometrik kompozisyonlardan oluştuğunu ve oldukça iyi korunduğunu belirten Ersoy, şu ifadeleri kullandı:
"Yaklaşık 105 metrekarelik zemin mozaiklerini açığa çıkardık. Üstelik orta nefteki mozaik döşemesinin tamamı da henüz ortaya çıkarılmış değil. Kazılarımız sürüyor.
2026 yılı çalışmalarımızdan önemli bir buluntunun daha müjdesini verelim: M.S. 2. yüzyılın ikinci yarısına tarihlenen bir Eros başı! İlk inşa evresi yine M.S. 2. yüzyılın ikinci yarısına tarihlenen Bazilika’da yürüttüğümüz kazı, belgeleme ve konservasyon çalışmalarıyla Pompeiopolis’in kentsel ve dini tarihini daha bütüncül biçimde ortaya koymayı sürdürüyoruz."
Ersoy, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü ekipleri başta olmak üzere kazı heyetine ve çalışmalara katkı sunanlara teşekkür etti.