Kütahyalı'dan İsmail Saymaz açıklaması: Tutuklanması için lobi yürütenler var

Kütahyalı, pasaportuna el konulan İsmail Saymaz'ın tutuklanması için lobi faaliyeti yürütenler olduğunu belirterek "Saymaz’ın hapse gönderilmesine engel olun" dedi.

Kısa Dalga - Rasim Ozan Kütahyalı, gazeteci İsmail Saymaz'a yurtdışı yasağı getirilerek pasaportuna el konulması sonrası yetkililere seslenerek Saymaz'ın tutuklanmaması çağrısı yaptı.

X hesabından mesaj paylaşan Kütahyalı, şunları dedi:

"İsmail Saymaz’ın başına gelenleri görüyorsunuz. Saymaz’ın pasaportuna el konuldu, tahdit kondu. Yurtdışına çıkış yasağı kondu. Detaylar haftaiçi belli olacak.

İsmail Saymaz ile de konuştum, temastayım. Ardından Saymaz ile ilgili hafta içi olabilecek gelişmeler üzerine kimi kritik kişilerle de konuştum.

Özellikle İsmail Saymaz’ın tutuklanması için lobi yaptığını düşündüğüm çevreler ile de konuştum. Ortada bir belirsizlik var.

Muhataplarına bizzat söylediğimi burada da ifade etmek istiyorum ki: İsmail Saymaz KESİNLİKLE ve KESİNLİKLE tutuklanmamalıdır.

Yazıktır, günahtır, yalvarıyorum yetkililere, yapmayın, etmeyin lütfen.

İsmail’in çocuğu daha yeni doğdu, şimdi de Ege’de ıssız bir sahil kenarında henüz bebek olan küçücük evladıyla oynuyor. Ya uzun süre minicik yavrusunu göremezse diye sarılıyor, öpüyor. Eşi üzgün, tedirgin.

Bu küçük bebeğin babasız büyümesine vesile olmayın, lütfen. İsmail Saymaz’ın hapse gönderilmesine engel olun.

Vallahi hak değil, billahi hak değil

İşte o yüzden Levent Gültekin gibi, Ece Üner gibi muhalif görünümlü onursuz işbirlikçilerden tiksiniyorum.

Bunlar Tayyip Erdoğan’ın köpeği ama utanmadan alçakça kendilerine muhalif süsü veriyorlar. Laik kesim de maalesef afiyetle bu numarayı yiyor.

Bu Levent Gültekin, gider Tayyip Erdoğan’ın TV kanallarına çıkıp Ekrem İmamoğlu-Diploma mevzularını işleyerek kendini garanti altına alır.

Urfalı Arap-Kürt olup Türkçülük taslayan Ece Üner’in kocası Kanal D’de Tayyip Erdoğan borazanlığı yaptığı için bu Ece Üner denen sahtekarlık abidesi kadın kendini garanti altına alır.

Levent Gültekin, Ece Üner vs gibi omurgasız ve haysiyetsiz işbirlikçi takımına hapse girmeme garantisi verilecek ama olan İsmail Saymaz gibi, Suat Toktaş gibi gazetecilere olacak, onlar küt diye tutuklanacak öyle mi?

Ben buna itiraz ediyorum arkadaş…

Ey muhalifler, artık siz de titreyip kendinize gelin…

Müteahhit Levent Gültekin rezaletinin, Ece Üner-Deniz Bayramoğlu skandalının artık farkına varın…

Uyanın artık, yeter, yeterrrr"

Saymaz "Tek suçum AKP döneminde gazetecilik yapmak" demişti

Gazeteci İsmail Saymaz, 15 Mart Cumartesi İsmail Saymaz, hakkında yurt dışına çıkış yasağı verildiğini ve pasaportuna el konulduğunu duyurdu.

Saymaz, "Öğrendiğim kadarıyla İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı talebiyle 13 Mart günü tedbir konulmuş. Örgütlü suçlar soruşturma bürosunda 14 Şubat'ta hakkımda açılmış bir dosya olduğunu biliyordum ancak olağan hayatıma devam ettim. Son bir buçuk ayda 5 kez yurt dışına çıktım. En son Fransa'daydım ve soruşturmayı öğrendim. Döndüm, ardından ailemle yeniden yurt dışına çıktım. Geri döndükten bir gün sonra hakkımda bu karar verilmiş" dedi.

Davalarla yaşamaya alışkın bir insan olduğunu söyleyen Saymaz, şöyle devam etti:

"Savcılar beni ne zaman çağırsalar koşarak gittim. Soruşturmalardan kaynaklı bir kaygımın olmadığını da vurgulamak isterim.

Yaklaşık 25 yıldır gazeteciyim. Kimliğimi de saklayan biri değilim. Böyle olduğu halde ilk defa bu şekilde bir karar ile karşı karşıya kalıyorum. Tek suçum AKP döneminde gazetecilik yapmak. Türkiye'de yargı AKP'nin hukuk bürosu mu? İktidar yanlısı olmak zorunda mıyız? İktidara destek vermek zorunda mıyız? İktidarı eleştirmek yasak mı?"

ROK-Levent Gültekin gerilimi

Rasim Ozan Kütahyalı, Levent Gültekin'in İstanbul Maltepe'deki Newada Residence projesinin müteahhidi olduğunu iddia ederek, bu projede imar yolsuzluğu yapıldığını ileri sürdü.

Kütahyalı ayrıca Gültekin'in, çeşitli gazetecilere "sus payı" olarak projeden düşük fiyata daire sattığını da iddia etti.

Levent Gültekin'in Kütahyalı'nın iddialarını mahkemeye taşıyacağını söylemesinin ardından Kütahyalı, elinde belgeler ve şahitler olduğunu öne sürerek, "Newada Residence yolsuzluğuyla ilgili elimde somut kanıtlar var. Daha önce bu konu hep kapatıldı ancak artık gerçekler ortaya çıkacak" dedi.

Gündem Haberleri