Sakarya Hendek'teki fabrikada patlama: 2'si ağır 21 işçi yaralı

Sakarya'nın Hendek ilçesinde Oba Makarna Fabrikası'nda meydana gelen patlamada ilk belirlemelere göre patlamada 2'si ağır 21 kişi yaralandı.

Kısa Dalga - Sakarya'nın Hendek ilçesinde bir fabrikada patlama meydana geldi. İlk belirlemelere göre patlamada 2'si ağır 21 kişi yaralandı.

Makarna fabrikasında yangın çıktı

AA'nın geçtiği habere göre, Anadolu Otoyolu Hendek gişeleri mevkisinde faaliyet gösteren bir makarna fabrikasında, henüz belirlenemeyen nedenle patlama meydana geldi. Patlamanın ardından fabrikada yangın çıktı.

İhbar üzerine olay yerine çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

Patlamada ilk belirlemelere göre 20 kişi yaralandı. Yaralılar sağlık ekiplerince çevredeki hastanelere kaldırıldı.

Sakarya Valisi Karadeniz: Yaralılardan 2'si ağır

Sakarya Valisi Yaşar Karadeniz, patlamada yaralanan işçilerden 2'sinin entübe edildiğini, durumlarının ağır olduğunu söyledi. Vali Karadeniz toplam yaralı sayısının 21 olduğunu kaydetti.

Karadeniz, "Toplam 57 işçi 2 de mutfak görevlisi olmak üzere 59 çalışan olduğu bilgisi var. Çalışanların bir kısmının patlamanın olduğu yerde olduğu söyleniyor. İlk belirlemelere göre patlama değirmen bölümünde oldu. 21 yaralı var 2'sinin durumu ağır entübe durumundalar" ifadelerini kullandı.

İtfaiyenin müdahalesi sürüyor

İtfaiye ekiplerinin fabrikadaki yangına müdahalesi sürüyor.

Bu arada olay yerinden yükselen dumanlar ilçenin farklı noktalarından görüldü.

Belediye Başkanı: Yangın devam etiği için tespitleri yapamıyoruz

Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Yusuf Alemdar, "İlk belirlemelere göre patlamanın çatı katında olduğu tespit edildi. Ekipler şu anda olay yerinde. Yaralı arkadaşlar var içeride. İnşallah en kısa süre içinde yangını, kontrol altına alıp en az hasarla atlatmaya çalışıyoruz. Patlamın sebebine ilişkin henüz bir bilgi yok yangın devam etiği için tespitleri yapamıyoruz" dedi.

4 yıl önce havai fişek fabrikası patlamıştı

Bu arada, 3 Temmuz 2020'de Sakarya'nın Hendek ilçesinde yer alan havai fişek fabrikasında patlama meydana gelmiş, yedi işçi ölmüş, 127 işçi ise yaralanmıştı.

9 Temmuz 2020'de fabrikadaki havai fişeklerin tahliyesi sırasında, ikinci patlama meydana gelmiş ve bu patlama sonucu üç jandarma ölmüş, on iki kişi de yaralanmıştı. Fabrikada daha önce de ölüm veya yaralanmayla sonuçlanan patlamalar olduğu medya tarafından gündeme gelmişti.

Soruşturma başlatıldı

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, patlamanın nedeni ve sorumlularının tespiti için Hendek Cumhuriyet Başsavcılığınca adli soruşturma başlatıldığını duyurdu.

(Haber Merkezi)

Gündem Haberleri