Sakık: Bahçeli'nin sözlerine şaşırmadım, daha önemli gelişmeler olabilir

DEM Parti'li Sırrı Sakık, "Bahçeli’nin sözlerinin altının doldurularak ret ve inkardan müzakere aşamasına gelindiğinin gösterilmesi gerekiyor" dedi.

Kısa Dalga - DEM Parti Ağrı Milletvekili Sırrı Sakık, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin "Şayet terörist başının tecridi kaldırılırsa gelsin, TBMM'de DEM Grup Toplantısı'nda konuşsun. Terörün tamamen bittiğini ve örgütün lağvedildiğini haykırsın. Bu dirayeti gösterirse umut hakkının kullanımıyla ilgili yasal düzenlemenin yapılmasının önü de ardına kadar açılsın. Adres İmralı'dan DEM'e uzansın” sözlerini değerlendirdi.

T24'ten Candan Yıldız'a konuşan Sakık Daha önce MHP liderinin “Ülkemizde barışı sağlamak lazım’ sözlerini önemsediğini belirterek şunları dedi:

“Alevilere ait bir sözdür: İyilik iyidir. Bu topraklarda konuşmak iyidir. Bahçeli’nin sözlerinin altının doldurularak ret ve inkardan müzakere aşamasına gelindiğinin gösterilmesi gerekiyor. Bu topraklarda konuşarak her türlü sorunumuzu çözebiliriz. Bahçeli’nin Öcalan’a ilişkin sözlerine hiç şaşırmadım. Önümüzdeki günlerde daha önemli gelişmelerin olabilme ihtimalini yüksek görüyorum. Göreceğiz, bakacağız, bekleyeceğiz." (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri