Selvi: İmamoğlu kanadı Özgür Özel'in aday olacağını düşünüyor

Hürriyet yazarı Selvi, Cumhurbaşkanlığı seçimleri için CHP'de Özgür Özel, Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kanadıyla ilgili iddialarını yazdı.

Kısa Dalga - Hürriyet yazarı Abdulkadir Selvi, CHP lideri Özgür Özel'in "Cumhurbaşkanı adayı değilim" açıklamasının Ekrem İmamoğlu kanadında inandırıcı bulunmadığını yazdı.

Özgür Özel'in "Cumhurbaşkanı adayımız Ekrem İmamoğlu" açıklamasını yapmadığı sürece İmamoğlu cephesinin rahat olmayacağını savunan Selvi, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Özgür Özel’in cumhurbaşkanı adayı olacağını düşünüyorlar. Ekrem İmamoğlu’na siyasi yasak geleceğini düşünüyorlar. İmamoğlu siyasi yasaklı olursa Özgür Özel, ‘Yeni bir durum ortaya çıktı’ der, bunu fırsata çevirir cumhurbaşkanı adayı olur diye hesap ediyorlar."

Erdoğan, Özel'i mi ister?

Erdoğan’ın İmamoğlu ile değil Özgür Özel’le yarışmayı tercih edeceğini düşünenler olduğunu ifade eden Selvi, yazısını özetle şöyle sürdürdü:

"'Ekrem İmamoğlu’nu siyasi yasaklı hale getireyim. Böylece cumhurbaşkanı adayı olamasın. Ben de Özgür Özel’le yarışıp yeniden cumhurbaşkanı seçileyim' şeklindeki siyasi mühendislik hesapları Erdoğan’ın tarzı değil.

Bu hesap aynı zamanda Özgür Özel’e de hakaret. İmamoğlu’na kazandıracak, Özgür Özel’e kaybettirecek aday gözüyle bakmak CHP Genel Başkanı’na saygısızlık etmek demektir. Özgür Özel, Ecevit’in 1977 seçimlerinde elde ettiği yüzde 42’lik başarıdan sonra 47 yıl sonra yüzde 38 oy oranı ile CHP’yi birinci parti yaptı. Ayrıca 6’lı Masa’nın garabetine ve Kılıçdaroğlu’nun seçim kazanamamasına rağmen cumhurbaşkanlığı seçimleri birinci turda sonuçlanmadı, ikinci tura kaldı. Kılıçdaroğlu yüzde 48 oy aldı.

Bu hesapların hiçbir yerinde Mansur Yavaş faktörü yer almıyor. Oysa Ekrem İmamoğlu’nun rakibi Özgür Özel değil, Mansur Yavaş. İmamoğlu’nun da Yavaş’ın da avantajlı ve dezavantajlı yanları var. İmamoğlu parti içinde güçlü, Mansur Yavaş’ın ise seçmende karşılığı fazla. Mansur Yavaş’sız yaptıkları hesaplar yanlış kapıya çıkar." (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri