Serhat Akın'ın vurulmasında yeni iddia: Fenerbahçe değil, kumar borcu

Gazeteci Erk Acarer, silahlı saldırıya uğrayan eski futbolcu Serhat Akın'ın azmettirici Hasan Şahin'e kumar borcu olduğunu iddia etti.

Kısa Dalga - Eski Fenerbahçeli futbolcu ve spor yorumcusu Serhat Akın, geçtiğimiz günlerde silahlı saldırı sonucu ayağından vurularak yaralanmıştı. olayla ilgili 5 kişi gözaltına alındı.

Gazeteci Erk Acarer, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bazen hiçbir şey göründüğü gibi olmayabilir. Serhat Akın gerçeği: 26 Eylül’de, 23.30 sıralarında Beykoz, Kavacık mahallesinde meydana gelen olayda; eski FB futbolcu Niyazi Serhat Akın 1 adet kurşun sağ ayak giriş-çıkış, 2 adet kurşun sol ayak giriş-çıkış şeklinde yaralandı" dedi.

"250 bin TL karşılığında adam vuruyorlar"

"Serhat Akın, emniyet ifadesinde arkadaşı Berkay Tokgöz isimli şahıs ile birlikte yorumculuk yapmış olduğu stüdyodan çıkarak, aracına bineceği sırada kasklı bir şahsın kendisine ateş ettiğini ve plaka bilgisini alamadığı motosikletli başka şahıs ile birlikte firar ettiğini beyan etti. Olay yerinde 3 adet 9 mm. kovan bulundu" diyen Acarer, şöyle devam etti:

"Devam eden kamera çalışmalarında; olayı gerçekleştiren motosikletin üzerinde 34 EUM 547 sayılı plakanın bulunduğu, bahse konu motosikletin 34 GZP 047 plaka sayılı Ford marka bir araç ile birlikte hareket ettiği tespit edildi.

Motosikletin sahibi olan, İsmail Yavuz, motosikletinin Türkmenistanlı Azamat H.’ye kayıtlı olduğunu beyan etti. Azamat H. plakam çalındı dedi. İzlenen kamera görüntüleri, şahsı doğrular nitelikteydi, motosikletin plakalarının olaydan önce şüpheli 2 şahıs tarafından çalındığı görüldü.

İstihbarat Şube Müdürlüğü çalışmaları sonucunda; Ozan Dalmaz’ın motorun plakası çalan ve silah kullanan şahıs olduğu tespit edildi. Osman Mukan motosikleti kullanıyordu. Bağcılar’da taksi şoförlüğü yapan İriş Torun, şüphelilerle birlikte hareket etmişti. Bakırköy’de korsan taksicilik yapan Eyüp Üzer ise motosiklete eskortluk eden Ford marka aracı kullanıyordu. Muhammet Alay’ın ikametinden ise motor kaskı çıktı.

Olayı kim azmettirmişti? Adana iline kayıtlı Hasan Şahin. 4 araması vardı. Gürcistan’a firar etmişti. Tanık Ali B. isimli şahıs, Ozan Dalmaz’ın teyzesinin oğlu olduğunu, bahse konu olaydan sonra İriş Torun’un ikametinde bir araya geldiklerini söyledi.

Ozan Dalmaz isimli şahsın 250 bin TL karşılığında adam vurduklarını söylediğini, bu işi yapmaları için akrabaları olan Hasan Şahin isimli şahsın kendilerine işi verdiğini ifade etti. Çalışmaların devamında, firari şüpheli Ozan Dalmaz, Osman Mukan ve İriş Torun isimli şahıslar 28 Eylül’de yakalandı. Şüpheli şahsın olayda kullanmış olduğu 1 adet ruhsatsız ‘Austri ibareli, ‘9 mm tabanca’ ele geçirildi.

"Azmettiren Şahin, Gürcistan'a kaçmış"

Azmettirici firari şüpheli Hasan Şahin’in isimli şahsın, Büyükçekmece de Uğur Can Doğan isimli başka bir şahsın öldürülmesi konusunun da firari şüphelisi olduğu ve yasa dışı yollardan Gürcistan’a kaçtığı ortaya çıktı.

Şimdi gelelim meselenin önemli noktasına. Serhat Akın’ın Fenerbahçe yönetimi ile husumeti vardı. Ama ama iddiaya göre başka sorunları da vardı: Kumar borcu! Bu borç, Hasan Şahin’eydi.

Şahin, Gürcistan’da bulunan ve uyuşturucudan ceza alan Metro Turizm’in sahibi Galip Öztürk ile ortak hareket ediyor. Olayın içinde olanlar arasında Hasan Şahin’in yeğenleri de var. Akın, yine iddiaya göre, 'Bana bir şey yapamazlar, gelsin alsınlar' diye sağda solda konuşuyordu. Hadise bunun üzerine gerçekleşti. Her şeyi ben mi anlatayım?" (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri