Şile Belediyesi'ne ikinci dalga operasyon: 22 kişi gözaltına alındı

Şile Belediyesi'ne yönelik operasyonda 23 kişi hakkında gözaltı kararı verildi. 1 kişinin hali hazırda tutuklu olduğu, 22 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Kısa Dalga - CHP'li belediyelere yönelik operasyonlar kapsamında Şile Belediyesi'ne 10 Temmuz sabahı baskın yapılmış, 4 gün sonra da Şile Belediye Başkanı Özgür Kabadayı ile 4 belediye yöneticisinin tutuklanmıştı. Belediyeye yönelik bu sabah yeni bir operasyon düzenlendi, 22 kişi gözaltına alındı.

Konuya ilişkin İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı açıklama yaptı. Operasyonun bazı mali suçlamalar çerçevesinde yapıldığının belirtildiği açıklamada etkin pişmanlık kapsamındaki şüpheli ve tanık ifadelerinden söz edildi.

Açıklamada, "şüphelilerin telefonları üzerinde yapılan çalışmalar sonucu düzenlenen ön inceleme raporları, HTS kayıtları ile MASAK'tan alınan rapor kapsamında incelenen hesap hareketleri birlikte incelendiğinde; soruşturmaya konu suçları işledikleri yönünde" makul suç şüphesine ulaşıldığı öne sürüldü.

Hakkında gözaltı kararı verilenlerden 1 kişinin tutuklu olduğu, 22 kişinin gözaltına alındığı öğrenildi.

Gündem Haberleri