Sinan Ateş davası: Kararın arkasında siyasi irade mi var?

İsmail Saymaz "Hem ceza miktarı hem de beş ayda hüküm verilmesi bu kararın arkasında siyasi iradenin olduğunu düşündürüyor" diye yazdı.

Kısa Dalga - Eski Ülkü Ocakları Genel Başkanı Sinan Ateş’in öldürülmesiyle ilgili davada karar çıktı. Ancak karar ilişkin yorumlar azmettiricilerin tespit edilmediği, cezalandırılmadığı yönünde…

Saymaz, mahkemenin hızına dikkat çekti

Halk TV yazarı İsmail Saymaz, yazısında Ateş’in öldürülmesiyle ilgili soruşturmanın 17 ay sürdüğünü, ancak iddianame yazıldıktan beş ay ve ilk duruşmadan iki ay sonra karar verildiğini belirtti.

‘Bu kararın arkasında siyasi iradenin olduğunu düşündürüyor’

Saymaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

“Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nin kararına göre Sinan Ateş suikastinin iki azmettiricisi var: Çete lideri Doğukan Çep ve Ülkü Ocakları yöneticisi Tolgahan Demirbaş.

Kasten eksik yürütülmüş bir soruşturmaya ve suikast eylemiyle sınırlandırılmış bir yargılamaya göre üst sınırdan ceza verildiğini belirtmeliyim.

Hem ceza miktarı hem de beş ayda hüküm verilmesi bu kararın arkasında siyasi iradenin olduğunu düşündürüyor.

Ayşe Ateş’i Beştepe’de kabul eden Erdoğan, kamu vicdanını tatmin eden bir ceza verilerek, Sinan Ateş Davası’nın gündemden çıkarılmasını istemiş olabilir.

Bu bakımdan mahkeme asıl azmettiricileri işaret ediyor, ne var ki hiçbirine dokunamıyor. Tanıyor, teşhis ediyor fakat isimlendiremiyor.

Demirbaş’ı azmettiricilikten mahkum ederken, onu azmettirenlerin üzerine yürüyemiyor." (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri