İmamoğlu’nun diploma iptaline karşı açtığı dava reddedildi

Haber kaosu içinde boğulmak istemeyenler için günün gelişmeleri tek sayfada. Türkiye ve dünyada olup bitenleri derli toplu, temiz ve net haberlerle almak isteyenler için... (23 Ocak 2026)

GÜNDEM - SİYASET

Diploma davasında karar

İBB soruşturmasında tutuklu İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun diploması İstanbul Üniversitesi tarafından iptal etmişti. İmamoğlu bu kararın iptali için dava açmıştı. İstanbul 5. İdare Mahkemesi İmamoğlu'nun talebini reddetti.

İmamoğlu'nun açtığı davanın duruşması 15 Ocak'ta Silivri'de görülmüştü. İmamoğlu, "Cumhurbaşkanı adayı olduğumu ilan ettikten sonra 35 yıldır geçerli olan diplomam iptal edilmiştir" demişti.

Gazeteci Furkan Karabay'a ev hapsi

Gazeteci Furkan Karabay, İBB soruşturması kapsamında "halkı yanıltıcı bilgiyi alenen yayma" suçlamasıyla gözaltına alındı.

Avukat Hüseyin Ersöz, Karabay'ın daha önce de gözaltına alınıp, tutuklandığını hatırlatarak "Bir gazeteci hakkında sistematik hale gelen gözaltına alma tedbiri, otosansürü beraberinde getiren bir ifade hürriyeti ihlaline sebebiyet verir" dedi.

Adliyeye götürülen Furkan Karabay, ifadesinin tamamlanmasından sonra tutuklama talebiyle hakimliğe sevk edildi. Hakimlik, Karabay'ın ev hapsiyle serbest bırakılmasına karar verdi.

Ahmet Özer'e 6 yıl 3 ay hapis cezası

Görevden alınan ve yerine kayyım atanan Esenyurt Belediye Başkanı Ahmet Özer'in “silahlı terör örgütü üyesi olma” iddiasıyla yargılandığı “Kent Uzlaşısı” davasının karar duruşması bugün görüldü.

Özer, savunmasında şunları söyledi:

"Biz bütün bu süreçte yargılanmıyoruz, adeta cezalandırılıyoruz. İktidar sürekli iç cepheyi güçlendirelim deyip barış süreci devam ederken ben burada ne yaşıyorum?

Ben asla irademi bir örgüte teslim etmedim, asla da etmem. Benim ilim hayatıma yapılmış bu ilişkilendirmeyi zul sayıyorum. Her türlü şiddetin her zaman karşısında oldum. Tahliye olduktan sonra da barış sürecine katkıda bulunmak üzere adımlar attım. Ahmet Özer, Türk ve Kürt kardeşliğinin ortak bileşenidir. Ahmet Özer Kürttür, Türktür, bilim adamıdır, aydındır bu ülkenin toplamıdır.

Kürtlerin temsil haklarını yerine getirdiğim bir suç olarak gösterilmiş. Benim iki dedem de Çanakkale Savaşı’nda şehit olmuşlar. Bu vatanın toprağı benim akrabalarımın kanıyla ıslanmış. Ben de bu vatanın evladıyım. Bu dava, barış sürecinin samimiyet testidir."

Ahmet Özer'e 6 yıl 3 ay hapis cezası verildi. Özer, hapis cezasının onanması halinde cezaevine girecek.

DEM Parti, Suriye gündemiyle siyasi partileri ziyaret edecek

DEM Parti Sözcüsü Ayşegül Doğan, "DEM Parti Eş Genel Başkanlarından oluşan bir heyet, gözlemlerini aktarmak için önümüzdeki hafta siyasi partileri ziyaret edecek. Aynı zamanda çözüm masasını güçlendirmek için siyasetin aktif rol üstlenmesi çağrısı da yapıyoruz" diye konuştu.

Özgür Özel: CHP'nin listelerinde gelecek dönem başörtülü milletvekilleri göreceksiniz

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, "CHP'nin listelerinde gelecek dönem başörtülü milletvekilleri göreceksiniz. Ama bu, bir açılım olsun diye değil; zamanı geldi artık. Zamanı geldi… Yani artık bu anormal bir şey değil. Bizim bundan sonra oradan davet etmemiz gereken seçmen 'başörtülü arkadaşlar var, bize oy verin' değil. Mesaj şu: Başörtülü bütün kadınlar; CHP’de başörtülüler, siyasi rekabette başörtüsüzlerle eşit şartlarda gelin, burada siyaset yapın. Cumhuriyet Halk Partisi’nde başörtülü olmak ya da olmamak, bir dezavantaj ya da avantaj değil; olması gerektiği gibi normal bir noktadayız" dedi.

Diyarbakır Valiliği eylem yasağı getirmişti: 'Öcalan'a özgürlük' mitingi ertelendi

Diyarbakır Valiliği, 25 Ocak 2026 Pazar günü düzenlenmesi planlanan DEM Parti’nin "Öcalan'a Umut ve Özgürlük Mitingi" öncesi il genelinde 4 gün süreyle her türlü toplantı, yürüyüş ve eylemin yasaklandığını duyurmuştu.

DEM Parti, yasak kararının ardından mitingin ertelendiğini açıkladı. Mitingin yeni tarihi ise henüz belli değil.

Uyuşturucu soruşturması: 14 kişinin testi pozitif çıktı

Ünlülere yönelik uyuşturucu soruşturmasında aralarında oyuncu Doğukan Güngör'ün de bulunduğu 14 kişinin test sonuçları pozitif çıktı.

Testi pozitif çıkanlar: Binnur Buse Alper, Merve Eryiğit, Veysel Avcı, Sedef Selen Atmaca (kan negatif, saç pozitif), Arif Altunbulak (kan negatif, saç pozitif), Ece Cerenbeli, Merve Uslu (kan negatif, saç pozitif), Saniye Deniz, Lerna Elmas, Doğukan Güngör, Ceren Yıldırım (kan negatif, saç pozitif), Gözde Anuk (kan negatif, saç pozitif), Suat Yıldız (kan negatif, saç pozitif), Ceyda Ersoy.

Testi negatif çıkanlar: Özge Bitmez, Sevgi Taşdan, Gülsüm Bayrak, Gizem Özköroğlu.

5 günlük bebeğe şiddet uygulayan hemşireye tutuklama kararı

Kahramanmaraş'ta 5 günlük bebeği darp ettiği için yargılanan hemşire hakkında tutuklama kararı verildi. Hemşire hakkında 3 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Bebek, şiddet sonucu engelli kalmıştı.

RTÜK Üyesi Keser’den 6 kanal için “yayın ihlali” başvurusu

RTÜK Üyesi Tuncay Keser, yayın ilkelerinin tüm medya hizmet sağlayıcı kuruluşlar için ölçüt olması gerektiğini vurgulayarak, "İBB soruşturması bağlamında 6 medya kuruluşun haber bültenlerindeki yayın ihlalleri ile ilgili bir kez daha Üst Kurul'a başvurdum. RTÜK’ün başvurularla ilgili sessiz kalması, inceleme yürütmemesi, hukuksuzluğun normalleşmesine ve linç haberciliğinin kurumsallaşmasına zemin hazırlıyor" dedi.

Diyanet: Uyuşturucu madde kullanmayı marifet sayan anlayış gençlerimiz arasında görünür halde

Diyanet İşleri Başkanlığı, cuma hutbesinde akran zorbalığına dikkat çekti. "Akran İlişkileri" başlıklı hutbede, şu ifadeler yer aldı:

"Akran zorbalığı olarak karşımıza çıkan bu kötü haslet; alay etmek ve kırıcı sözler söylemekten çok daha öteye giderek, fiziksel şiddete, hatta cana kıymaya dönüşmüş durumdadır. Tek tip elbise giyinmeyi, aynı görünüşe sahip olmayı, suça bulaşmayı, aklı örten uyuşturucu madde kullanmayı, cezaevine girip çıkmayı marifet sayan bu anlayış gençlerimiz arasında daha fazla görünür hale gelmektedir. Şiddet içerikli sinema, dizi film, oyun ve dijital mecralar ise bu hadiselerin daha da yaygınlaşmasına zemin hazırlamaktadır."

Papel’e kayyım atandı: 41 kişi hakkında gözaltı kararı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Papel Elektronik Para ve Ödeme Hizmetleri A.Ş. hakkında yürütülen soruşturma kapsamında şirkete Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu’nun (TMSF) kayyım olarak atandığı, 41 şüpheli hakkında gözaltı talimatı verildiği, 8 ilde düzenlenen eş zamanlı operasyon düzenlendiğini açıkladı.

Esat Yontunç, yurtdışı yasağıyla serbest bırakıldı

Hakkında gözaltı kararı verilen Acun Medya Koordinatörü Esat Yontunç, dün Türkiye'ye döndüğü sırada İstanbul Havalimanı'nda gözaltına alınmıştı.

Geceyi Emniyet’te geçiren Esat Yontunç, Adli Tıp Kurumu'nda kan ve saç örneklerini verdikten sonra adliyeye götürüldü.

Savcılık ifadesi tamamlanan Yontunç, adli kontrol talebiyle sulh ceza hakimliğine sevk edilmesinin ardından yurtdışı yasağıyla serbest bırakıldı.

Emekli aylığı: CHP Anayasa Mahkemesi'ne gidiyor, MHP intibak istedi

- En düşük emekli aylığının 2026 Ocak ayından geçerli olmak üzere 20 bin liraya yükseltilmesini öngören kanun teklifi TBMM Genel Kurulu'nda kabul edildi.

- CHP Genel Başkanı Özgür Özel, en düşük emekli aylığının 20 bin liraya çıkarılmasına ilişkin "Bundan sonra bu mücadele artık Meclis’te değildir. Meclis evresi bitmiştir. Anayasa Mahkemesi evresi var, orayı biz takip edeceğiz" dedi.

Meclis'te tabut ve afiş gerginliği

Kanun teklifinin görüşmeleri sırasında CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'nın kürsüye "Emeklinin ruhuna el-Fatiha" yazılı mezar taşı görseli ve ölen emeklilerin fotoğraflarının bulunduğu tabut maketiyle çıkmak istemesi üzerine gerginlik yaşandı.

- Meclis Başkanvekili Celal Adan, "Bir dakika beyler, bunları kürsüye getiremezsiniz. Alın şunları" dedi. CHP'li milletvekilleri ile AK Partili milletvekilleri arasında tartışma yaşandı. Tabut maketi Genel Kurul Salonu'ndan çıkarıldı.

- CHP Grubu ayrıca oturdukları sıralara ve salon duvarına "Faize var, emekliye yok, yandaşa var, emekliye yok", "Emekli 1000 lira sadaka istemiyor" ve "Emekliyi aç, sefil bıraktınız" yazılı dövizleri yerleştirdi. AKP İzmir Milletvekili Ceyda Bölünmez Çankırı ise asılan dövizlerin fotoğraflarını kaldırdı.

MHP’den “intibak” çağrısı

MHP Konya Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Kalaycı, Türkiye’de tartışma konusu olan emeklilik sistemi ve emekli aylıkları ile ilgili açıklama yaptı. MHP’li Kalaycı, sosyal güvenlik sisteminde etkin tedbirler alınmasını, emeklilik sisteminde yaşanan eşitsizliklerin giderilmesini ve prim maaş dengesi gözetilerek İntibak Yasası’nın çıkarılmasını istedi. (Türkiye)

Özlem Zengin'den 'gariban' açıklaması

AKP Grup Başkanvekili Özlem Zengin, CHP Genel Başkanı Özgür Özel’in kendisine yönelik "Emeklilere kimse 'gariban' diyemez" açıklamalarına yanıt verdi.

Zengin, sözlerin yanlış yorumlandığını dile getirerek, şunları söyledi: "Bizim bir sloganımız var, biz diyoruz ki: Garip, gureba bize her zaman oy verir, bizim tabanımızı onlar oluşturur. Anlam olarak baktığımız zaman ‘gureba’ kelimesi ‘garip’ kelimesinin Arapça çoğuludur, ‘gariban’ ise ‘garip’ kelimesinin Farsça çoğunluğudur yani bu kelimeler bizim dilimize Arapça ve Farsça’dan gelmiştir."

Yalova, Bilecik ve Niğde'nin emniyet müdürü değişti

Emniyet Genel Müdürlüğü’ne ilişkin atama kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. Kararla birlikte Yalova, Bilecik ve Niğde il emniyet müdürleri değişti.

- Yalova İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik ve Bilecek İl Emniyet Müdürü Gökalp Şener, Emniyet Genel Müdürlüğü emrine görevlendirildi.

- Niğde İl Emniyet Müdürü Yılmaz Delen, Yalova İl Emniyet Müdürü olarak atandı.

- Polis Başmüfettişi Erdem Çağlar Bilecik İl Emniyet Müdürlüğüne, Polis Başmüfettişi Erdinç Yüceer ise Niğde İl Emniyet Müdürlüğüne atandı.

Not: Yalova'da 3 polisin hayatını kaybettiği IŞİD operasyonu sonrası İl Emniyet Müdürü Ümit Bitirik görevden alınarak merkeze çekilirken daha önce de Yalova Valisi Hülya Kaya da merkeze çekilmişti.

Özgür Özel oy oranını açıkları: 55 yaş üstünde ve 18-25 yaş arasında birinciyiz

CHP lideri Özgür Özel, Karar TV'de soruları yanıtlarken partisinin oy oranını şöyle açıkladı:

"Cumhuriyet Halk Partisi'nin 1. parti olmasını sağlayan en önemli dinamikler; belli bir yaş grubunda, özellikle emeklilerde (55 yaş üstünde) açık ara 1. parti olması, 18-25 yaş arasında açık ara 1. parti olması ve bunun yanında düşük eğitim seviyesinde -onlar zaten çok at başıdır- düşük gelir seviyelilerde ise ilk kez 1. parti olmasıdır. Burada açık ara değiliz ama ilk kez 1. partiyiz.

Hep CHP eleştiriliyordu: "Siz elitlerin partisiniz" falan. Tabii orada Meclis’e giderseniz Audilerin nasıl yer değiştirdiğini de görürsünüz. En mütevazı arabalar CHP’lilerde, en fiyakalı arabalar AK Partililerde artık.

Ama bu süreçte düşük gelir seviyesinin, düşük eğitim seviyesinin, yüksek yaş grubunun, emeklilerin ve gençlerin 1. partisi olmak; 1. parti pozisyonumuzu en çok güçlendiren dört ana kolon. AK Parti geçen yılı -kararsızlar dağıtılmadan- 28,5'la tamamladı. CHP ise 32,7 ile tamamladı. Kararsızlar dağıtıldığında biz 36-38 arasına geldik. Önümüz açık, ileriye doğru gidiyoruz."

Urfa'da eylem yasağı

Şanlıurfa Valiliği, "il genelinde huzur ve güvenliğin sağlanması amacıyla toplantı, gösteri yürüyüşü ve protestoların yarın sabah 08.00'den 25 Ocak Pazar saat 23.59'a kadar yasaklandığını" duyurdu. Diyarbakır'da da dört gün eylem yasağı kararı alınmıştı.

Ilgardere RES Projesi'nin ÇED kararları iptal edildi

Ilgardere Rüzgar Enerji Santralı (RES) Projesi’nin ÇED süreci Or Enerji A.Ş. tarafından 2020 yılında başlatılmıştı. Çanakkale 2. İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararı verdi ve ÇED kararları iptal edildi.

Kazdağı Doğal ve Kültürel Varlıkları Koruma Derneği'nden yapılan açıklamada, "Şirketler 'yeşil dönüşüm' kisvesi ile Rüzgar Enerji Santralları için köylülerin tarlalarını, meralarını, ormanlarımızı gasp etmektedir. Çok fazla sayıda ruhsat ve lisans verilmektedir. Yenilebilir enerjinin ve elektrikli araçların ihtiyacı için de bakır, lityum, nikel gibi madenlere ihtiyaç duyulmaktadır. Tüm bu madenlerin çıkartılması da çok ciddi ekolojik yıkımlara yol açmaktadır" denildi.

Beştepe'den sigara önerisi: 300 lira olsun

Cumhurbaşkanlığı Sağlık Politikaları Kurulu üyesi Prof. Dr. Toker Ergüder, Yeşilay’ın açıkladığı rakamın dolaylı maliyetler, işsizlik maliyetleri, hastalık maliyetleri eklenince daha yukarı çıkabileceğini söyledi. Türkiye gazetesinin haberine göre Erdgüder, " Sigara fiyatları dünyada 5 litre benzin fiyatına eş değerdir. Bu mantıkla Türkiye’de bir paket sigaranın en az 300 lira olması gerekiyor” diye konuştu.

Araştırma: Gençler ailelerinden alacağı harçlıkla geçiniyor

Bilişimde ve eğitimde fırsat eşitliğini güçlendirmek amacıyla kurulan Bilişime ve Eğitime Erişim Vakfı’nın (BEEV) ‘Bilişim Hakkı ve Erişim: Gençlerin Erişim, Algı ve Yeterlilik Görünümü’ araştırmasına göre; 30 yaş altı 21 milyon gencin 15 milyonu her sabah anne babasından alacağı harçlığa muhtaç. Gençlerin yarısı dijital cihazı bozulduğunda, yenisini uzun vadede çok zorlanarak alabileceğini veya hiç alamayacağını söylüyor. Bozulan cihazını uzun vadede zorlanarak alabileceklerin veya hiç alamayacakların yüzde 80’i İstanbul dışı bölgelerde yaşıyor. (Nefes)

Yeni Şafak yazarından öneri: Uyuşturucu kullandığı kesinleşen ünlülere ekran yasağı gelsin

Ünlülere yönelik uyuşturucu operasyonları sürerken, Yeni Şafak yazarı Ersin Çelik, yaptırım olarak "Dizilerde oynamasınlar" dedi. Çelik'in yazısı özetle şöyle:

"(...) Yasaklı madde kullandığı yargı kararıyla veya adli tıp raporlarıyla kesinleşen ekran yüzleri için “Geçici Men” uygulaması hayata geçirilebilir. Belirli bir süre (örneğin 1 yıl veya 2 yıl) hiçbir dizi, film, reklam veya televizyon projesinde yer alamamalı. Sahnelerde boy gösterememeli. Eğer ekranlara geri dönmek istiyorsa bu süre zarfında Yeşilay gibi kurumların gözetiminde, bağımlılıkla mücadele merkezlerinde “gönüllü” değil, “zorunlu” olarak çalışmalı. “Ben bir hata yaptım, bedelini ödedim, sakın bulaşmayın” diyerek, pişmanlığını ve arınma sürecini topluma göstermeli."


EKONOMİ

Motorine zam geldi

Döviz kuru ve petrol fiyatlarındaki dalgalanmalarla vergi artışları, akaryakıt fiyatlarına yansımaya devam ediyor. Motorine gece yarısı 1,43 lira zam geldi.

2026 yılı çeltik alım fiyatı belli oldu

Toprak Mahsulleri Ofisi (TMO), 2026 yılı çeltik alım fiyatını açıkladı. Baldo grubu çeltik için alım fiyatı ton başına 40 bin TL, Cammeo grubu için 38 bin TL, Osmancık grubu için ise 32 bin TL olarak belirlendi.

Et ve tereyağı fiyatı sabitlendi

İstanbul Perakendeciler Derneği (PERDER) Yönetim Kurulu Başkanı Rahmi Kartal, İstanbul PERDER üyesi marketlerde kırmızı et ve tereyağı fiyatlarının bugünden itibaren ramazan ayı sonuna kadar sabitlendiğini açıkladı.
Et ve Süt Kurumu'ndan tedarik edilen dana kıymanın kilosu 485, dana kuşbaşının kilosu 510, tereyağının kilosu ise 384 liradan satılacak.

Yeni Şafak'tan Merkez Bankası'na faiz eleştirisi

Merkez Bankası politika faizini 100 baz puan indirmişti. Merkez Bankası'nın bu kararını iktidara yakın Yeni Şafak gazetesi eleştirdi. Gazete, "Dünyada böyle faiz yok" başlıklı haberinde "Enflasyon aylardır yavaşlama eğilimini sürdürse de Merkez Bankası, yüksek faizden yana tavrını koruyor" dedi.

Not: Yeni Şafak ekonomi yönetimiyle ilgili daha önce de eleştirilerini gündeme getirmiş, Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’e yönelik eleştirilerini altı maddelik bir ekonomi reçetesine dönüştürmüştü.

Anne sütü satışına yasal takip

Sosyal medyada, çevrim içi ilanlarda gündeme gelen anne sütü satışı Meclis gündemine de geldi. CHP Diyarbakır Milletvekili Sezgin Tanrıkulu, anne sütü ticaretinin yasaklandığını hatırlatarak denetim mekanizmalarını sordu.

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, "Kamuoyuna yansıyan haber içerikleri, sosyal medya duyuruları, çevrim içi ilanlar ve şikayetler dikkate alınarak düzenlemeye aykırı içerikler tespit edilecektir" dedi. (Ekonomim)

Trump'tan dünya devine dava

ABD Başkanı Donald Trump, siyasi nedenlerle kendisine ve şirketlerine yönelik bankacılık hizmeti vermeyi durdurduğu gerekçesiyle JPMorgan Chase ve bankanın Üst Yöneticisi Jamie Dimon'a 5 milyar dolarlık dava açtı.
Dava dilekçesinde, bankanın "Trump'tan ve muhafazakar siyasi görüşlerinden uzaklaşması gerektiğine" dair düşüncelerinden kaynaklandığı ifade edildi.

DÜNYA

BM İnsan Hakları Konseyi, İran gündemiyle olağanüstü toplanıyor

Birleşmiş Milletler (BM) İnsan Hakları Konseyi, İran'da kötüleşen insan haklarına dair durumu görüşmek üzere olağanüstü şekilde toplanıyor.

Konseyden yapılan yazılı açıklamaya göre, olağanüstü toplantı talebi İzlanda, Almanya, Kuzey Makedonya, Moldova ve İngiltere tarafından hafta içinde resmen sunuldu. Cenevre'deki Palais des Nations'da TSİ 16:00’da başlayacak olan oturum, Konseyin 2006 yılında kurulmasından bu yana düzenleyeceği 39. özel oturum olacak.

Abdi: Gerçek bir entegrasyon sağlamak ve ateşkesi sürdürmek için çalışacağız

Suriye Demokratik Güçleri (SDG) Genel Komutanı Mazlum Abdi, Irak'ın Kürdistan Bölgesi'nde ABD Büyükelçisi Tom Barrack ve ABD Merkez Komutanlığı Komutanı Amiral Brad Cooper ile bir araya geldiklerini açıkladı Abdi şunları söyledi:

"Amerika Birleşik Devletleri'nin desteği ve ABD Başkanı Trump'ın ateşkes politikası ile Büyükelçi Barrack'ın bizimle Suriye hükümeti arasında diyalog ve müzakerelerin yeniden başlaması için gösterdiği çabalar ciddi, önemli ve bizim için memnuniyet vericidir. Gerçek bir entegrasyon sağlamak ve mevcut ateşkesi sürdürmek için tüm imkanlarımızla ve ciddiyetle çalışacağız."

Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un da kendisini aradığını belirten Abdi, "Suriye hükümeti ile aramızda yakın zamanda imzalanan anlaşmaların uygulanması ve toplumun tüm kesimlerinin haklarının korunması gerekliliği de ele alındı" dedi.

BM: Suriye’de yeniden alevlenen çatışmalar geçiş sürecini tehdit ediyor

Birleşmiş Milletler (BM), Suriye'deki çatışmaların, ülkedeki geçiş sürecini ''ciddi biçimde'' riske attığı uyarısında bulundu. BM yetkilileri, ateşkesin ve son anlaşmaların hızla uygulanmaması halinde daha geniş çaplı bir istikrarsızlık ve ağır bir insani kriz yaşanabileceğini belirtti.

Barack'tan Irak'a teşekkür

ABD'nin Ankara Büyükelçisi ve Suriye Özel Temsilcisi Tom Barrack, Irak'ın IŞİD karşısında sağladığı mücadele dolayısıyla teşekkür mesajı paylaştı.

Barrack, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Irak'ın Suriye'de ve daha geniş bölgede istikrarın sağlanmasına yaptığı hayati katkılar vazgeçilmezdir. Bu katkılar, kolektif güvenliğe olan derin bağlılığı yansıtmakta ve tüm komşularımız için daha barışçıl, müreffeh ve birleşik bir geleceğin yolunu açmaktadır." ifadesini kullandı.

Barış masası BAE'ye taşınıyor

Beyaz Saray, Rusya-Ukrayna Savaşı'nın sona erdirilmesine yönelik ABD, Rusya ve Ukrayna arasındaki üçlü görüşmelerin Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) başkenti Abu Dabi'de yapılacağını bildirdi.

Zelenski'den Avrupa'ya eleştiri

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Davos'ta Avrupa'ya sert eleştiriler yöneltti, ABD Başkanı Donald Trump ile güvenlik garantileri konusunda anlaştıklarını duyurdu. Zelenski, Avrupalı müttefiklerini Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e karşı "gerekli siyasi iradeyi sergilememekle" eleştirdi.

Hemşire davası: 100'den fazla ölümle daha bağlantısı olabilir

Almanya'da geçen yıl 10 hastayı öldürmekten suçlu bulunan eski bir hemşirenin, 100'den fazla ölümle daha bağlantılı olabileceği açıklandı. Başsavcı Katja Schlenkermann-Pitts, BBC'ye yaptığı açıklamada, incelenmekte olan "şüpheli vakaların sayısının da oldukça yüksek" olduğunu söyledi.

Elon Musk: Yapay zeka 5 yıl sonra insanlıktan daha akıllı olacak

ABD'li milyarder Elon Musk, yapay zekanın 5 yıl sonra "insanlıktan daha akıllı" olacağını söylerken "Benim tahminim, yapay zeka alanında o kadar çok robot üreteceğiz ki, bunların tüm insan ihtiyaçlarını karşılayacağı ve insanlardan daha fazla robot olacağı yönünde." dedi.

KÜLTÜR SANAT YAŞAM

⏺ Oscar Akademisi, 2026 ödüllerinin adaylarını açıklıyor. Sinners, en iyi film, en iyi yönetmen ve en iyi erkek oyuncu dahil olmak üzere 16 dalda ödüle aday gösterildi.

SPOR

⏺ Avustralya Açık tek kadınlarda ilk kez üçüncü tura yükselen Türk sporcu olan milli tenisçi Zeynep Sönmez, Kazakistan'dan Yuliya Putintseva ile karşılaştı. Zeynep Sönmez, Yuliya Putintseva'ya 2-1 yenilerek turnuvaya veda etti.

⏺ Fenerbahçe, UEFA Avrupa Ligi'nin 7. haftasında İngiltere'nin Aston Villa ekibini konuk etti. Mücadeleyi İngiliz ekibi 25. dakikada Jadon Sancho'nun attığı golle 1-0 kazandı. Fenerbahçe, 11 puanda kalırken Aston Villa puanını 18'e yükseltti.

⏺ Fenerbahçe Kulübü, 26 yaşındaki orta saha oyuncusu Sebastian Szymanski'nin Fransız ekibi Rennes'e transfer olduğunu duyurdu.

Gündem Haberleri