Kısa Dalga- Son günlerde özellikle yüksek sıcaklık, düşük nem ve kuvvetli rüzgarın etkisiyle Balıkesir, Çanakkale, Aydın, Mersin, Muğla ve çevre illerde peş peşe çıkan orman yangınlarının büyük bölümünde kontrol sağlandı. Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, 29 Temmuz'dan bu yana ülke genelinde çıkan yangınlara ilişkin son durumu paylaşarak ekiplerin iki yangın dışında tüm noktalarda alevleri kontrol altına aldığını bildirdi.
Yumaklı, yaptığı açıklamada, rüzgarın etkisini artırdığı 29 Temmuz'dan itibaren ülke genelinde toplam 260 orman ve orman dışı yangına müdahale edildiğini, bunların 162'sinin orman dışı alanda çıktığını belirtti.
Son dört günde çıkan yangınların büyük bölümünün söndürüldüğünü ifade eden Yumaklı, 258 yangının kontrol altına alındığını söyledi.
Daha önce büyük ölçüde kontrol altına alındığı açıklanan Balıkesir'in Gömeç ilçesi ile Mersin'in Aydıncık-Gülnar hattındaki yangınların tamamen söndürüldüğünü belirten Yumaklı, Aydın'ın Çine ilçesindeki yangında da önemli ilerleme kaydedildiğini ifade ederek, "Yine enerjisini düşürdüğümüzü söylediğimiz Aydın Çine yangını ise sabah saatleri itibarıyla büyük ölçüde kontrol altına alınmış durumda" dedi.
Bakan Yumaklı, yangınlarla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdüğünü vurgulayarak, ekiplerin tamamen kontrol altına alınmayan noktalarda havadan ve karadan müdahaleye devam ettiğini, soğutma çalışmalarının da eş zamanlı olarak yürütüldüğünü kaydetti.