Uşak Belediyesi'ne operasyonda gözaltına alınan 29 kişi adliyeye sevk edildi

Uşak Belediyesi’ne yönelik “rüşvet”, “irtikap” ve “ihaleye fesat karıştırma” iddialarıyla yürütülen soruşturmada gözaltına alınan 29 kişi emniyetteki ifadelerin ardından adliyeye sevk edildi.

Kısa Dalga - Uşak Belediyesi'ne yönelik "yolsuzluk" ve "rüşvet" iddialarına ilişkin soruşturmada ikinci dalga operasyon düzenlenmiş ve 29 kişi gözaltına alınmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında gözaltına alınan 29 kişinin emniyetteki işlemleri tamamlandı.

Gözaltına alınanlar sağlık kontrolünün ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne sevk edildi.

Ne olmuştu?

Uşak Belediyesi'ne yönelik "yolsuzluk" ve "rüşvet" iddialarına ilişkin düzenlenen operasyonda CHP Uşak İl Başkanı Celalettin Çoban, Uşak Belediye Meclisi Üyesi ve Uşakspor A.Ş. Kulüp Başkanı Özhan Özgöbek’in yanı sıra bazı belediye çalışanları, gece kulübü işletmecileri ve kentte faaliyet gösteren iş insanlarının da bulunduğu 29 kişi gözaltına alındı.

Uşak Belediyesi'ne yönelik soruşturmada 27 Mart'ta düzenlenen operasyonda Belediye Başkanı Özkan Yalım dahil 9 kişi tutuklanmıştı. Yalım, daha sonra İçişleri Bakanlığı tarafından Uşak Belediye Başkanlığı görevinden uzaklaştırılmıştı.

Haberleri