Varlık barışının sonu seçim mi? Saadet Partisi lideri Arıkan'dan 'baskın seçim' açıklaması

Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan, iktidarın varlık barışı düzenlemeleriyle piyasada yapay bir rahatlama oluşturarak 2026 sonbaharında “baskın seçime” gitmeyi planladığını öne sürdü.

Kısa Dalga - Erken seçim tartışmaları sürerken Saadet Partisi Genel Başkanı Mahmut Arıkan'dan ilginç bir çıkış geldi. Meclis'e sunulan 'varlık barışı' düzenlemesiyle Türkiye'de bir sıcak para bolluğu oluşacağını söyleyen Arıkan, 2026 sonbaharında “baskın seçime” gitmeyi planladığını savundu.

Ulusal Kanal'da gündeme dair açıklamalarda bulunan Arıkan, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi'ne geçilirken verilen "erken seçim tartışmalarının biteceği" vaadinin gerçekleşmediğini ve Türkiye'de bir yönetim krizi yaşandığını vurguladı.

'Sıcak para bolluğu olacak'

Gelişmelerin erken seçimden ziyade bir "baskın seçimi" işaret ettiğini vurgulayan Arıkan şöyle konuştu: "Yurt dışından gelecek olan paranın, altının nerden aldın diye sorulmadan kayıt altına alınması ve uzun bir dönem gelir vergisinden muaf tutulması planlanıyor. Bu düzenlemeyle dışarıdan gelecek parayla Türkiye'de bir sıcak para bolluğu oluşacağı ve ülkenin paraya boğulacağı hesabı yapılıyor. urt dışından para getirmenin kuralları ve uygulanması gereken maddeleri varken, bu maddelerin hepsi bypass edilerek yeni bir yol açılıyor. Önceki uygulamada gelmeyen paranın yeni yasayla Türkiye'ye girmesinin planlanması akıllarda soru işaretleri yaratıyor."

'Pansuman tedavi'

AKP'nin her seçim öncesi uyguladığı "pansuman tedavilerle" ekonomiyi rahatlattığına şahit olduklarını belirten Arıkan, 2018-2023 seçimleri öncesi yüzde 8,5'a düşürülen faizin, seçim sonrasında yüzde 50'lere, enflasyonun ise yüzde 31-32 bandına çıkıp düşürülemediğini söyledi.

Gündem Haberleri