Yalova'da IŞİD operasyonunda çatışma... Bakan Tunç: 5 şüpheli gözaltında

Yılmaz Tunç, "Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 5 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup 5 şüpheli gözaltına alınmıştır" dedi.

Kısa Dalga - Yalova Elmalık Köyü yolundaki bir eve düzenlenen IŞİD’e yönelik operasyonda şüphelilerin ateş açması sonucu çatışma çıktı.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, operasyonda 3 polisin yaşamını yitirdiğini, 8 polis ve 1 bekçinin yaralandığını duyurdu. Çatışmada 6 IŞİD'li öldürülürken, evde bulunan 5 kadın ve 6 çocuk sağ olarak tahliye edildi.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, sosyal medya hesabından yazdığı mesajda, şu ifadeleri kullandı:

"Yalova ilimizde DEAŞ terör örgütü üyelerinin bulunduğu eve yapılan operasyon sırasında şehit olan kahraman polislerimize Allah’tan rahmet, yaralı polislerimize acil şifalar diliyorum.

Hepimizi derinden üzen olayla ilgili Yalova Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında 5 Cumhuriyet savcısı görevlendirilmiş olup 5 şüpheli gözaltına alınmıştır. Soruşturma çok yönlü ve titizlikle yürütülmektedir."

Gündem Haberleri