Kısa Dalga- CHP'den ayrılan 91 milletvekiliyle birlikte Özgür Özel liderliğinde kurulan YENİ Parti, Hazine yardımı alamaması nedeniyle kısa süre önce dayanışma kampanyası başlattı. Parti yönetimi, kampanyayla hem teşkilatlanma çalışmalarına hem de siyasi faaliyetlerine yurttaşların desteğiyle kaynak oluşturmayı hedeflediklerini açıkladı.
Yeni Parti Genel Başkan Yardımcısı Özgür Ceylan da sosyal medya hesabından kampanyanın dokuzuncu gününe ilişkin güncel verileri paylaştı. Ceylan, kampanyaya 138 bin 123 kişinin katıldığını, toplam bağış miktarının ise 300 milyon 549 bin 594 liraya ulaştığını duyurdu.
Ceylan, paylaşımında şu ifadeleri kullandı:
"YENİ Partimizin dayanışma kampanyasına 9 günde 138.123 vatandaşımız tarafından 300.549.594 TL bağışta bulunulmuştur. İktidar yürüyüşümüzde omuz omuza yürüyen tüm yurttaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Her bağış, her destek mesajı ve her gönüllü katkısı; yalnız bir siyasi hareketi değil, daha güçlü, daha adil ve daha umutlu Türkiye hayalini büyütüyor. Toplanan bağışlarla ilgili paylaşımlarımız sürecek. YENİ Parti'yi milletimiz kurdu. 'Ben de Türkiye’nin geleceğinde varım' diyen, ülkesine umutla bakan ve değişimin parçası olmak isteyen herkesi YENİ Parti çatısı altında buluşmaya davet ediyoruz. Milletin partisi YENİ Parti’nin yolu açık olsun. Tek resmi bağış sayfamız aşağıdadır, desteklerinizi bekliyoruz."
Ceylan'ın paylaştığı verilere göre, kampanyanın başlamasının ardından geçen dokuz günde bağışçı sayısı 138 bin 123'e, toplanan bağış tutarı ise 300 milyon 549 bin 594 liraya ulaştı.
Yeni Parti yönetimi dayanışma kampanyasına ilişkin güncel verileri kamuoyuyla paylaşmayı sürdüreceğini belirtirken vatandaşlara yalnızca partinin resmi bağış kanalları üzerinden destek verilmesi çağrısında bulundu.