Kısa Dalga - Yeni Şafak yazarı Aydın Ünal'ın 10 Kasım yazısı gelen tepkiler üzerine siteden kaldırıldı.
"Mustafa Kemal insanüstü bir varlık değildi" denilen yazıda Mustafa Kemal'in kendi devreleri ile kıyaslandığında vasatın altında olduğu ifade edildi.
'Riske girmezdi'
Yazının devamında şu ifadeler yer aldı: "Sofya Ateşemiliterliği, Şehzade Vahdettin’in yaverliği gibi görevlerle ya da sağlık sorunları nedeniyle devrelerine göre daha az kıta vazifesi almış, Çanakkale dışında bir askeri başarı kaydetmemişti. Riske girmezdi. Kudüs’ün işgali öncesinde ordu kumandanlığından istifa ederek Viyana’ya kaplıcalara gitmiş, Medine komutanlığı önerildiğinde reddetmiş, Filistin görevine gönderildiğinde orduyu ağır zayiatla Afrin’e kadar geri çekmişti. Sultan Vahdettin tarafından Anadolu direnişini örgütlemek için gönderildiğinde ordudaki en müsait yüksek rütbeli subaydı; vazife doğal olarak ilk ona teklif edilecekti. İstiklal Savaşı’nın altyapısı zaten hazırdı; zafer, tek adamın değil, kolektif bir çabanın neticesiydi..."
Yazı gazetenin internet sitesinde bir süre yayında kaldıktan sonra kaldırıldı.
'Ne sansür ne geri adım söz konusudur'
Ünal, yazının kaldırılmasıyla ilgili bir sansür olmadığını savundu. Sosyal medyadan konuyla ilgili açıklama yapan Ünal, "Dün gazetem Yeni Şafak‘a gönderdiğim yazıyı yakın tarihte farklı bir başlıkla yayınlamak üzere geri çekmiştim. Basılı nüshada yer almayan yazı yanlışlıkla internet sitesine konulmuş. Ne sansür ne geri adım söz konusudur. Olay teknik bir hatadan ibarettir" dedi.