Yeni vergi paketi: Kredi kartı kesintisi yeniden değerlendiriliyor

Savunma sanayii harcamaları için kredi kartlarından 750 lira tutarında katılım payı kesilmesi teklifine tepkiler sürüyor. AKP’nin tepkileri dikkate alarak, düzenlemeyi yeniden değerlendirebileceği öğrenildi.

Kısa Dalga - Savunma sanayii harcamaları için kredi kartlarından kesinti yapılması başta olmak üzere çok sayıda yeni vergi düzenlemesi öngören kanun teklifi görüşmelerine bugün başlanacak. Limiti 100 bin liranın üzerinde olan kredi karlarından 750 lira, sigorta prim bildirgelerindeki damga vergisi tutarı kadar, tapu ve kadastro işlemlerinden, taşınmaz satışlarında alıcı ve satıcıdan ayrı ayrı 750 lira, diğer işlemlerde adına işlem yapılandan 375 lira pay kesilmesi öngörülüyor.

Eğer kanun teklifi kabul edilirse ayrıca taşınmaz satışlarında tapuda alınan bedel kadar, sıfır araçların tescil işlemlerinde 3 bin, ikinci el araçların her çeşit satış ve devirlerinde bin 500, noterlik ücreti alınan diğer işlemlerde işlem başına 75 lira kesinti yapılacak.

Türkiye gazetesinin haberine göre, kredi kartı düzenlemesine gelen yoğun tepkiler üzerine AKP kulislerinde yeniden düzenleme tartışılmaya başlandı. 100 bin lira limit sınırının artırılması tartışılıyor. (Haber Merkezi)


Gündem Haberleri