Yeni Yol Grubu da kararını verdi, Meclis İmralı heyetinde isimler netleşti

Yeni Yol Grubu (Saadet, Gelecek, DEVA), Meclis'te kurulan 'Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu'nun İmralı Adası'na göndereceği heyete temsilci vermeyeceğini açıkladı.

Kısa Dalga - Saadet Partisi, Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’nin oluşturduğu Yeni Yol Grubu, üç genel başkan (Ali Babacan, Ahmet Davutoğlu ve Mahmut Arıkan) düzeyinde yaptığı değerlendirme sonucu, İmralı'ya gidecem Meclis heyetine temsilci vermeyeceklerini kesinleştirdi.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) kurulan "Millî Dayanışma, Kardeşlik ve Demokrasi Komisyonu", Abdullah Öcalan ile görüşmek üzere İmralı Adası’na heyet gönderilmesi kararını aldı. Kapalı oturumda yapılan oylamada, AK Parti, MHP, DEM Parti, TİP ve EMEP’in desteğiyle 32 "evet" oyu çıkmıştı.

Yeni Yol ve CHP İmralı’ya temsilci göndermiyor

Komisyondaki iki üyesi oylamada çekimser oy kullanan Yeni Yol Grubu heyete temsilci vermeme kararı Yeni Yol Grubu, İmralı’daki görüşmenin şeffaflığını artırmak adına, Öcalan ile fiziksel görüşme yerine "tüm komisyon üyelerinin online bağlantı yoluyla doğrudan dinleme yapması" yönünde bir öneri sunmuştu. Ancak bu öneri, komisyonda yapılan oylamada reddedildi.

Öte yandan, CHP de daha önce yaptığı açıklamayla, İmralı’ya gidecek komisyon heyetine üye vermeyeceklerini ancak komisyonda bulunmaya devam edeceklerini duyurmuştu. CHP’nin 11 komisyon üyesi ve Yeniden Refah Partisi'nin bir üyesi oylamaya katılmayarak kararı protesto etti.

İmralı'ya gidecek isimler belli oldu

Komisyon kararıyla İmralı Adası'na gidecek heyette yer alacak üç isim netleşti:

AK Parti: Genel Başkan Yardımcısı ve Hatay Milletvekili Hüseyin Yayman. Yayman’ın geçmiş dönemlerde süreçle ilgili yaptığı çalışmalar ve akademisyenliği gerekçe gösterildi.

MHP: Genel Başkan Başdanışmanı Feti Yıldız. Yıldız, komisyon toplantısından bir gün önce "MHP adına ben gideceğim" açıklamasını yapmıştı.

DEM Parti: Grup Başkanvekili Gülistan Kılıç Koçyiğit. DEM Parti, kararını MYK toplantısının ardından duyurdu.

Meclis'te grubu olmaması sebebiyle EMEP ve TİP’in heyette yer alamayacağı bildirildi.

Gündem Haberleri