Yerlikaya: Biz vatandaşımıza radar denetimleriyle ilgili tuzak kurmuyoruz

Ali Yerlikaya, radar denetimlerinin vatandaşlara tuzak için yapılmadığını, amaçlarının hız ihlallerini ve trafik kazalarını azaltmak olduğunu söyledi.

Kısa Dalga - İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, TBMM 28. Dönem 4. Yasama Yılı açılışı dolayısıyla düzenlenen resepsiyona katıldı.

Gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yerlikaya, radar uygulamalarıyla ilgili şunları söyledi:

"Vatandaşlarımız radar ölçümlerinin ve radar denetimlerinin nerede olduğunu, güzergaha girdikleri zaman birkaç noktada gösterilen radar levhaları sayesinde daha net bir şekilde bilecek. Biz vatandaşımıza radar denetimleriyle ilgili tuzak kurmuyoruz. Amacımız, hız kuralı ihlallerinin en fazla olduğu ve ölümlü ya da yaralanmalı kazaların yoğun yaşandığı bölgelerde radar denetimi yapıldığını önceden bildirmek.

Uyarı levhaları her zaman mevcut. Şimdi bunu bir adım daha ileriye götürüyoruz. Yapmış olduğumuz mobil uygulamayla bu bilgileri de vereceğiz. Amacımız, hız nedeniyle meydana gelen ölümlü ve yaralanmalı kazaları en aza indirmek."

Gündem Haberleri