Hopalı ve Kemalpaşalı kadınlardan eylem: Hesap sormak için sokaktayız

Hopalı ve Kemalpaşalı kadınlar Narin Güran için yürüdü: "Narin’in ve katledilen, istismara uğrayan tüm çocukların hesabını sormak için sokaktayız."

Kısa Dalga - Diyarbakır’da kaybolduktan 19 gün sonra cansız bedeni bulunan 8 yaşındaki Narin Güran için Artvin'de Hopalı ve Kemalpaşalı kadınlar eylem düzenledi.

ANKA'nın haberine göre; grup adına basın açıklamasını okuyan Seval Karabulut, "Üzgün ve öfkeliyiz. Narin’in ve katledilen, istismara uğrayan tüm çocukların hesabını sormak için sokaktayız" ifadelerini kullandı.

Hopa meydanında Hopalı kadınlar adına açıklama yapan Seval Karabulut şunları söyledi:

"Milyonlarca insan Narin’e ne oldu, Narin nerede diye sordu. Kamuoyuna tek bir açıklama yapmayan Cumhuriyet Savcısı ve İçişleri Bakanlığı, Narin kaybolduktan 10 gün sonra yayın yasağı getirdi.120 haneli bir köyde Ali Yerlikaya'nın övündüğü güçlü istihbaratı 19 gün Narin’i bulmadı ama Diyarbakır'da, İstanbul'da polis Narin’in hesabını soranlara saldırdı.

"Narin’in isyanını kuşanmak hesap sormak demektir"

Bu ülkede çocuklar tarikat ve cemaat yurtlarında istismara uğruyor. Denetimsiz tarikat yurtlarında can veriyor. Sokakta oynarken panzer altında hayatını kaybediyor. Kolluk güçleri tarafından vuruluyor. Sokak hayvanlarını öldürme yasasını çocukların güvenliğini bahane ederek meşrulaştırmaya çalışanlar Narin’e ne olduğunu gizliyor, faillerini aklamaya çalışıyor. Kutsal aile diyerek kadınları ve çocukları hapsetmeye çalıştığınız ailelerinizde şiddet ve istismar var. Kadınları ve çocukları değil aileyi koruyan politikalarınız Narin’e ne olduğunu gizleyemez!

Bugün Narin’in isyanını kuşanmak; öldürülen, kaybedilen, yaşamları ellerinden alınan, gelecekleri cemaat ve tarikatlara teslim edilen çocuklar için hesap sormak demektir.

Başka Narinler olmasın, hiç bir çocuk okula aç gitmesin, istismara uğramasın, kaybolup katledilmesin diye mücadelemiz sürecek. Narin için adalet tüm kaybedilen katledilen çocuklar için adalet.” (Haber Merkezi)

Kadın Haberleri