İzmir Kadın Platformu'ndan Narin Güran için eylem

İzmir Kadın Platformu, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde 8 yaşındaki Narin Güran'ın öldürülmesini protesto etti.

Kısa Dalga - İzmir Kadın Platformu üyeleri, Diyarbakır’ın Bağlar ilçesi kırsal Tavşantepe Mahallesi’nde kaybolduktan 19 gün sonra, cansız bedeni bulunan Narin Güran için eylem yaptı.

ANKA'nın haberine göre; Konak ilçesi Türkan Saylan Kültür Merkezi önünde toplanarak Kıbrıs Şehitleri Caddesi üzerinden ÖSYM binası önüne yürüyen kadınlar "Failleri korumayın, aklamayın" yazılı pankart açtı.

"Adaleti biz sağlayacağız"

Karabağlar Belediye Başkanı Helil İnay Kınay ve Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı Mutlu'nun da katıldığı eylemde yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Kendi sermayesi için dün çocukları bahane ederek hayvanların tecrit ve katliamına yasa çıkaran bu hükümetin elinde Narin ve katledilen tüm çocuklarımızın kanı bulunuyor. Aylardır eylem alanlarında İzmir yaşam hakkı savunucuları olarak haykırıyoruz. Derdiniz çocuklarsa neden Ensar'da 45 çocuk tecavüze uğradığında 'bir kereden bir şey olmaz dediniz. Çocuklar o cemaat yurtlarına hükümet desteğiyle sokulup cayır cayır yanmadı mı?

Çocukları bile bile taciz, tecavüz, şiddet yuvası olan cemaat yurtlarının içine iten, hukuk kurallarını işletmeyen bu devletten Narin için de adalet beklemiyoruz. Tarikat yurtlarına mahkum ettiğiniz çocuklar için kutsal aile zırvasıyla ölüme ve şiddete mahkum ettiğiniz kadınlar ve LGBT+'lar için de çocukları araçsallaştırarak kendi rant kapınız için hedef gösterdiğiniz hayvanlar için de bizler adaleti sağlayacağız." (Haber Merkezi)

Kadın Haberleri