Sinemanın hafızası yıkılıyor: Rektörlükten karşı çıkanlara dava

Mimar Sinan Üniversitesi Rektörlüğü, üniversiteye bağlı Balmumcu'da bulunan sinema-TV merkezinin yıkım kararına karşı çıkanlar hakkında dava açılacağı belirtildi.

Kısa Dalga - Mimar Sinan Güzel Sanatlar Üniversitesi’ne bağlı Prof. Sami Şekercioğlu Sinema-TV Uygulama ve Araştırma Merkezi, rektörlük tarafından deprem riski gerekçe gösterilerek yıkılmak isteniyor.

Türk sinemasına ait çok önemli eserlerin arşivlerinin yer aldığı, filmlerin restorasyon çalışmalarının yapıldığı, yüzlerce öğrenciyi sektöre kazandıran merkezin yıkılmak istenmesi sanat camiasından tepki topladı.

Dün konuyla ilgili yapılan basın açıklamasına Oyuncu Ahmet Mümtaz Taylan, Halil Ergün, Cengiz Bozkurt, DEM Parti Milletvekili Özgül Saki, CHP PM Üyesi Baran Seyhan, Sinema Emekçileri Sendikası’ndan Galip Görür ve Yeliz Vurgun, yönetmen Ezel Akay, Sinema yazarı Olkan Özyurt ve Oyuncular Sendikasından Defne Beri gibi isimler katılım gösterdi.

Üniversite yönetimi ise sürece tepki gösterenlere karşı, çalışmaların hukuka uygun bir şekilde ilerlediğini belirterek sürece karşı olanlar hakkında dava açılacağı belirtildi.

Kültür Sanat Haberleri