Ali Erbaş'ın yeğeni hem şoförü hem de Diyanet'te düzeltmen

Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'ın yeğeni Diyanet kadrosunda musahhih olarak maaş alıyor. Ayrıca yeğen, Erbaş'ın şoförlüğünü yapıyor.

FİLİZ GAZİ

Kısa Dalga - Hemen her hafta kamuoyu gündemine istikrarlı bir şekilde Diyanet İşleri Başkanı Ali Erbaş'la ilgili haberler düşüyor. Bu haberlere en yakın örnek dün BirGün gazetesinde Mustafa Bıldırcın imzasıyla çıkmıştı.

Diyanet İşleri Başkanlığı, İsrail terörizmine karşı hem açıklamalarıyla hem de Başkan Ali Erbaş'ın sözleriyle yurttaşları boykota davet etmesine karşın Erbaş'ın damadının boykot listesindeki iki ürünün bölge distribütörlüğünü yaptığı ortaya çıkmıştı.

Erbaş'la ilgili haberlere bir yenisi daha eklendi. İddiaya göre, Ali Erbaş'ın şoförlüğünü yapan yeğeni Muhammed Erbaş, bu görevi dışında ayrıca Diyanet İşleri Başkanlığı merkez teşkilatında "musahhih" (düzeltmen) olarak görünüyor.

Ali Erbaş 2011-2017 yılları arasında Diyanet İşleri Başkanlığı Eğitim Hizmetleri Genel Müdürü olarak görev yaptığı dönemde abisi Cafer Erbaş'ın imam olan oğlu Muhammed Erbaş'ı kendisine şoför yaptı.

Erbaş, Yalova Üniversitesine Rektör olarak atandığı süreçte de yeğenini şoför olarak yanında götürdü. 6 ay sonra 2017 Eylül ayında Diyanet İşleri Başkanlığı görevine getirildiğinde de yeğeni beraberindeydi.

İddiaları sorduk, telefon yüzümüze kapandı

Muhammed Erbaş, 2017'de sınavla ataması yapılan musahhih kadrosuna "sınavsız" atandı. Musahhih kadrosunun maaşı daha yüksek olduğu için bu unvana sınavsız atandı. Yeğen Muhammed Erbaş, musahhih maaşı alıp, şoförlüğe devam ediyor.

Erbaş, yaklaşık üç yıl görev yapmadan zaman zaman da kuruma uğramadan maaş aldı.

Tüm bu iddialar üzerine Muhammed Erbaş'ı aradık. Erbaş sorularımıza yanıt vermeyerek, telefonu yüzümüze kapadı.

Diyanet İşleri Başkanlığı Personeli Görevde, Yükselme ve Unvan Değişikliği Yönetmeliği'ne göre Musahhih olarak atanabilmek için; en az dört yıllık yükseköğrenim mezunu olmak, başkanlık teşkilatında en az iki yıl görev yapmış olma şartları aranıyor.

Yeğen Erbaş'ın musahhih kadrosunda olmasına rağmen şoförlük yapması, kendi işini yapması gerekirken şoförlüğe devam etmesi, kurumda çalışan personel arasında huzursuzluğa sebep olduğu da iddialar arasında yer alıyor.

(Haber Merkezi)

Özel Haber Haberleri