Nevizade hatıralarda kalacak… Dijiturk’ten esnafa maç için devasa zam

Dijiturk’ün maç yayını yapan esnaflardan geçen yıl sezonluk ticari üyeliği 250 bin lirayken, bu sezon yüzde 300 zamla 750 bin lira oldu.

AYÇA ONURALMIŞ

Kısa Dalga - Süper Lig’in yeni sezonu 9 Ağustos’ta oynanacak Galatasaray - Hatayspor maçıyla başlayacak. Futbolseverlerin en çok maç izlediği yerlerden olan Nevizade esnafı müşterilerine maçları izletemeyebilir.

Galatasaray taraftarının “Nevizade geceleri” bestesi, yayıncı kuruluş Dijitürk’ün zammıyla hatıralarda hoş bir seda olarak kalma tehlikesiyle karşı karşıya…

Esnaftan 3 kat üyelik ücreti istendi: 250 binden 750 bin TL’ye çıktı

Dijiturk’ün maç yayını yapan esnaflardan geçen yıl sezonluk ticari üyeliği 250 bin lirayken, bu sezon yüzde 300 zamla 750 bin lira oldu.

Nevizade esnafları, fiyatların bölgeye göre değiştiğine işaret ederek, bu şartlarda üyeliği yenileme şansları olmadığını söyledi.

"Fiyatı düşürmüyorlar"

Nevizade Esnafları Yardımlaşma Derneği Başkanı ve Keyif Restoran’ın işletmecisi Mustafa Güler, Kısa Dalga’ya konuştu.

Yaklaşık 8 yıldır maç yayını yaptıklarını, önceki yıllarda fiyatların makul düzeyde arttırıldığını söyleyen Güler, şöyle konuştu:

“Geçen sene sezonluk ticari üyeliği 250 bin liraya aldık. Bu yıl Dijitürk’ün bayiisi yüzde 300 zam yaparak, 750 bin lira istiyor. Nevizade Esnafları Yardımlaşma Derneği olarak, buradaki birkaç arkadaşla birlikte firmayla da görüştük ama 750 bin liradan aşağı düşmüyorlar.”

Nevizade’nin bir arka sokağında üyelik 500 bin TL

“Buraya Galatasaray taraftarları yoğunlukla ilgi gösteriyor. Onlar da fiyatı bölgelere göre belirliyor” diyen Güler, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Mesela bir arka sokakta Beşiktaş taraftarlarının gittiği yer var, 500 bin lira istiyorlar oradan. Kadıköy’de soruyoruz, orası yoğun olarak Fenerbahçe taraftarlarının gittiği bölge, orada da 560 lira fiyat çıkartılmış, Şişli bölgesinden 500 bin istenmiş. Yani her bölgeye ayrı fiyat belirlemişler. Mekanın büyüklüğüne de bakılmıyor, yani 3 masalık yerden de 70 masalık yerden de 750 bin lira isteniyor. Bunu yetkililerle görüşmeye çalışıyoruz ama muhatap bulamıyoruz. Merkezle görüştüğümüzde bizi direkt bayiiye yönlendiriyor, fiyatları bağımsız olarak bayilerin belirlediğini söylüyor.”

"İnsanlarla karşı karşıya geleceğiz Ama bu şartlarda alma şansımız yok"

Yalnızca yayıncı kuruluşun ücretini ödeyebilmek için haftada yaklaşık 19 bin 750 lira kazanmaları gerektiğini vurgulayan Güler, şöyle devam etti:

“Bu kadar ciro değil, kazanç elde etmem lazım. Zaten yüzde 15-20 karla çalışıyoruz, bu hesapla o parayı kazanmam için 250 bin lira ciro yapmak lazım. Zaten pahalılık nedeniyle talebin de çok yoğun olacağını düşünmüyoruz. Bu ciro için fiyatlarda artış yaparsak işler de iyice bozulacak.

İnsanlar zaten tedirgin şekilde sipariş veriyor, meze yiyen yemek yemiyor, yemek yiyen meze yemiyor, 3 kadeh içecekse 2 kadeh içiyor.

Orta kesimden insanların geldiği bir yer burası. Müşteri geldiğinde ‘Maç yayını yok’ dersek insanlarla karşı karşıya geleceğiz. Ama bu şartlarda da alma şansımız yok, diğer esnaf arkadaşlarımız da aynı fikirde, alamıyoruz yani. Ne yapacağımızı bilmiyoruz.” (Haber Merkezi)

Özel Haber Haberleri