Yüksek yargı, Ankara’da ‘müftü nikahının’ şahidi oldu

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi üyesi Halil Özdemir’in oğlunun resmi nikahını, Çankaya Müftüsü Mustafa Baytar kıydı.

SİNAN TARTANOĞLU

Kısa Dalga - Önceki gün, Ankara’da ilginç bir nikah kıyıldı.

Yargıtay 3. Hukuk Dairesi üyesi Halil Özdemir’in oğlu İbrahim Esad ve Rabia’nın resmi nikahını, Çankaya Müftüsü Mustafa Baytar kıydı.

Müftülere resmi nikah kıyma yetkisi Kasım 2017’de, Nüfuz Hizmetleri ile ilgili kanunda yapılan bir değişiklikle verilmişti. İlgili yönetmelik de 2 Aralık 2017’de yürürlüğe girmişti. Karar, bazı müftülüklerin internet sitesinde “nikahınız dualı olsun” başlıkları ile duyurulmuştu.

Yargıtay üyesi Özdemir’in oğlunun nikahı da bu kapsamdaydı.

Çiftin nikah şahitliğini eski TBMM Başkanı Bülent Arınç, Yargıtay Başkanı Ömer Kerkez, Yüksek Seçim Kurulu Başkanı Ahmet Yener, Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısı Muhsin Şentürk ve AKP Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya ile Milli Savunma Bakan Yardımcısı Musa Heybet yaptı.

Şahitler arasında Anayasa Mahkemesi üyeleri Selahattin Menteş, Kenan Yaşar, Yılmaz Akçil ve temmuz ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından atanan eski Cumhurbaşkanlığı İdari İşler Başkanı Metin Kıratlı da vardı.

Yargıtay 1. Başkanvekili Ahmet Ömeroğlu ve Yargıtay Cumhuriyet Başsavcı Vekili Rıdvan Gündoğdu ile Yargıtay 3. Hukuk Dairesi Başkanı Battal Yılmaz da şahitlik yaptı.

Evlilik cüzdanlarını Bülent Arınç verdi

Müftü Baytar’ın duası sonrasında, çiftlere evlilik cüzdanlarını eski Meclis Başkanı Bülent Arınç verdi.

Nikaha ilişkin duyuru, bugün Çankaya Müftülüğü’nün internet sitesinde de duyuruldu.

Çankaya İlçe Müftüsü Baytar, ağustos ayında da Emniyet Genel Müdürlüğü Özel Güvenlik Denetleme Başkanı Suat Çelik’in oğlunun nikahını kıymıştı. Bu törene de Anayasa Mahkemesi üyesi Selahattin Menteş ve Muhterem İnce, İçişleri Bakan Yardımcıları Bülent Turan ve Mehmet Aktaş, Kamu Başdenetçisi Şeref Malkoç, dönemin Emniyet Genel Müdürü Erol Alyıldız katılmıştı.

İl ve ilçe müftülerine nikah kıyma yetkisi veren düzenlemeye karşı CHP, Anayasa Mahkemesi’ne iptal davası açmıştı. Yüksek Mahkeme, Aralık 2018’de düzenlemenin Anayasaya aykırı olmadığına oybirliği ile karar vermişti. (Haber Merkezi)

Özel Haber Haberleri