CHP'de tartışma: Atatürk'e ayyaş diyenin karşısında ayağa kalkıyorsunuz

Sözcü yazarı Öztürk, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partililere giden talimat mesajını gördüğünde "yok artık" diyerek mesaja inanamadığını yazdı.

Kısa Dalga - CHP’li milletvekillerinin, Meclis’in yeni dönem açılış töreninde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ayakta karşılaması tartışamları devam ediyor.

'Atatürk'e 'ayyaş' diyen kişinin karşısında ayağa kalkıyorsunuz'

Öztürk yazısında, şunları kaydetti.

Sözcü yazarı Saygı Öztürk, Eski CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun partililere giden talimat mesajını gördüğünde "yok artık" diyerek mesaja inanamadığını yazdı. Öztürk'ün aktardığına göre Kılıçdaroğlu sohbet ettiği vekillere, "Genel Başkanın oturduğu koltuk, Atatürk'ün koltuğudur. Atatürk'e 'ayyaş' diyen kişinin karşısında ayağa kalkıyorsunuz. Kabul edilecek bir şey değil" dedi.

Genel Kurul'a katılan ancak ayağa kalkmayan CHP İstanbul Milletvekili Engin Altay da "Bir cumhurbaşkanına saygı göstermek benim de görevim. Ama cumhurbaşkanı, cumhurbaşkanlığı makamının gerektirdiği niteliklere göre hareket etmiyorsa, benim de saygı göstermemek gibi hakkım var. Ben, bu kişisel hakkımı kullandım. 'Tayyip Bey normalleşmeden bizim normalleşmemiz ne sonuç verir?' dersen, hiçbir sonuç vermez. Kişisel olarak böyle düşünüyorum," dedi.

CHP Grup Başkanvekili Gökhan Günaydın'ın karardan son anda haberdar olduğunu yazdı. (Haber Merkezi)

Politika Haberleri