CHP lideri Özgür Özel ABD yolcusu

CHP lideri Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel toplantısına katılmak için 24 Eylül’de ABD’ye gidecek. Özel ve Erdoğan aynı günlerde ABD'de olacak.

Kısa Dalga – CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Sosyalist Enternasyonel toplantısına katılmak için 24 Eylül’de ABD’ye gidecek.

Özel’in CHP Genel Başkanı seçilmesinin ardından parti, dış politika hamlelerine hız vermişti. Özel, İspanya’da, 25 Şubat’ta düzenlenen Sosyalist Enternasyonal Konsey Toplantısında, Sosyalist Enternasyonal Başkan Yardımcılığı görevine seçilmişti.

Özel’e; Genel Sekreter Selin Sayek Böke, Gençlik Kolları Genel Başkanı Gençosman Killik, Dışişleri Bakanlığından Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlhan Uzgel ve Türkiye’nin eski ABD Büyükelçisi, İstanbul Milletvekili Namık Tan’dan oluşan CHP heyeti eşlik edecek.

Erdoğan da ABD’de olacak

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan da 79. Birleşmiş Milletler (BM) Genel Kurulu'na katılmak üzere 21 Eylül'de ABD'ye gidecek. 24 Eylül'de New York'taki BM kürsüsünde konuşacak olan Erdoğan, 26 Eylül'e kadar ABD temaslarını sürdürecek.

Ankara Deklarasyonu açıklanacak

Cumhuriyet’in aktardığına göre, CHP lideri Özel, Sosyalist Enternasyonel toplantısında İkinci Yüzyıl Değişim Kurultayı’nda hazırladıkları “Ankara Deklarasyonu”nu açıklayacak. Deklerasyon daha sonra Sosyalist Enternasyonel üyesi ülke temsilcilerinin imzasıyla Birleşmiş Milletler’e sunulacak.

‘Sol’a mücadele çağrısı

Deklarasyonun içeriğine ilişkin konuşan CHP kurmayları “Yaşadığımız jeopolitik gerilimlerden, iklimle ilgili kaygılara kadar pek çok konuya değinildi. Genel başkan da sunarken yapacağı konuşmada dünyadaki ekonomik, siyasal pek çok krize karşı sosyal demokrat, sol partilerin daha dayanışmacı bir tavırda olması gerektiğine vurgu yapacak. Özellikle Avrupa’da yükselen sağa karşı dünyadaki sol partilerin birlikte mücadele etmesi gerektiğine dikkat çekecek” dedi. Özel’in ayrıca Batı Şeria’da İsrail askerlerince öldürülen Ayşenur Ezgi Eygi’yi de anması bekleniyor. (Haber Merkezi)

Politika Haberleri